Şehidin ismi Trabzon'da yaşayacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yaptığı açıklamada, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerle girdiği çatışma sonucunda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Bıçakcı’nın isminin

Şehidin ismi Trabzon'da yaşayacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yaptığı açıklamada, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerle girdiği çatışma sonucunda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Bıçakcı’nın isminin Trabzon’da bir kavşağa verilerek yaşatılacağını ifade etti.

ŞEHİDİMİZİN VASİYETİ VAR 

Şehit Astsubay’ın birlikte görev yaptığı bir komutanının kendisine, Bıçakcı’nın şehit olduğunda Trabzon’da bir kavşağa defnedilmeyi vasiyet ettiğini söylediğini dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, “Şehidimizin naaşı memleketine getirildiğinde birlikte görev yaptığı komutanı bizlere şehidimizin şehit olduğunda Trabzon’da bir kavşağa defnedilmeyi vasiyet ettiğini söyledi. Evladımızın şahadet mertebesinin her zaman hatırlanması manasında böyle bir isteği olmuş. Olayın kalbine zuhur etmesiyle herhalde ‘ben şehit olursam beni kavşağa defnedin’ demiş. Bana o komutan Atapark kavşağı diye ifade etmişti. Sonradan da basın yayında asker arkadaşının ifadesinde Ayasofya kavşağı diye dile getirildi. Bu vasiyet bana söylendiğinde ben hemen o gece bu vasiyeti yerine getirebilmek için iki kavşağı da inceledim. Sonra trafik ve emniyet gibi diğer değerlendirmeler neticesinde oralara defin imkânı olmadığı görülünce bunu anne babasıyla, ailesiyle de paylaştık” diye konuştu.

Şehit Astsubay Bıçakcı’nın vasiyetinin yerine getirilmesi için bir kavşağa isminin verilmesini planladıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “O büyük makamın insanların her zaman hafızasında yaşaması amacıyla bunu istediğini ve bir şehitliğin dışarıdan insanlarımız tarafından görülebilirliğinin sağlanmasını gaye edinerek böyle bir talebi olduğunu ifade etmişlerdir. Bizde ailesine il genelindeki şehitliklerimizin dışarıdan görünebilir olduklarını ifade etmekle, Sülüklü’deki şehitliğimizin de duvarlarının kaldırılacak olması münasebetiyle görünür olacağını ifade ettik ve defin işlemini Sülüklü’deki şehitliğimizde gerçekleştirdik. Ama yine de bir kavşağa şehidimizin ismini vermek, istiyoruz. Komutanının ifadesiyle şehidimizin vasiyeti Atapark kavşağıydı. İnşallah Meclisimizin tensibi ile genç yaşta vatanı için can veren şehidimizin ismini bu şekilde yaşatmayı amaçlıyoruz. Hangi kavşak olacağına dair nihai kararın ailesiyle görüşülerek alınacağı ve bu kararın alınmasının ardından konunun gündeme getirileceği arz etmeyi uygun gördüm.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler