Şehidin Amasya’daki Baba Ocağına Ateş Düştü

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatması sonucu şehit olan 3 polisten 26 yaşındaki Gültekin Tırpan'ın Amasya'daki baba ocağına ateş düştü. Sabah görev yaptığı Amasya Müzesi'ne giden bab

Şehidin Amasya’daki Baba Ocağına Ateş Düştü

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatması sonucu şehit olan 3 polisten 26 yaşındaki Gültekin Tırpan'ın Amasya'daki baba ocağına ateş düştü.

Sabah görev yaptığı Amasya Müzesi'ne giden baba Hüseyin Tırpan'a oğlunun şehit olduğu haberini polisler ve sağlık görevlileri verdi. O durumda izin istemek için müdürünü aradığı öğrenilen Hüseyin Tırpan ambulansla Akbilek Mahallesi'ndeki evine gelip kapıdaki polislere sarıldı.

Şehit haberi alınca fenalaşan anne Neriman Tırpan da, "Oğlum bizden mi kaçıyorsun diyordum. "Sizin için gidiyorum" diyordun. Oğlum gitme diyordum. Babanın aylığı size de, bana da yeter diyordum" diye feryat etti.

Bilgisayar öğretmenliği mezunu yeğeninin atanamayınca polis olduğunu anlatan amcası Servet Tırpan da, "Bu teröristlere destek verenlere lanet olsun. Allah belasını versin. Oy verenlerinde bunlara elleri kırılsın. Allah onların başına da versin, oy verenlerin. Bu partiye destek verip de, bu teröristlere destek verip de onların da çağları, çolukları gebersin. Allah onlara da göstersin" diye konuştu.

Amasya Müzesi çalışanları, Amasya Müftüsü İsmail İpek, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Sadi Ergin ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz da, balkonuna Türk bayrağı asılan eve gelerek ailenin acısını paylaştılar.

İki kardeşi olan şehidin annesi, babası ve dedesinin, fenalaşmaları üzerine hastaneye kaldırılıp, tedavi altına alındıkları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem