Şeffaflık Derneği'nden Köşk adaylarına çağrı

Uluslararası Şeffaflık Derneği, Cumhurbaşkanlığı adaylarına “Seçim kampanyası bağışlarını ve harcamalarının detaylarını sadece YSK’ya değil kamuoyuna da açıklayın” çağrısı yaptı.Derneğin internet sitesinden yapılan çağrıda şunlar kaydedildi: "Türkiye'de b

Şeffaflık Derneği'nden Köşk adaylarına çağrı
Uluslararası Şeffaflık Derneği, Cumhurbaşkanlığı adaylarına “Seçim kampanyası bağışlarını ve harcamalarının detaylarını sadece YSK’ya değil kamuoyuna da açıklayın” çağrısı yaptı.
Derneğin internet sitesinden yapılan çağrıda şunlar kaydedildi:
 
"Türkiye'de bir ilk gerçekleşti! Uluslararası Şeffaflık Derneği olarak, Cumhurbaşkanı adayları Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Selahattin Demirtaş′a birer mektup göndererek, dürüstlük, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerini güçlendirmek adına mal varlıkları, seçim kampanya bütçesi ve seçim harcamalarını kamuoyuyla paylaşmaları çağrısında bulunduk.
 
1. DERECE YAKINLARIN DA MAL VARLIKLARINI AÇIKLAYIN
 
Tüm Cumhurbaşkanı adayları çağrımıza kısmen olumlu cevap vererek mal varlıklarını sadece Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) değil, kamuoyuna da açıkladılar, kendilerine teşekkür ediyoruz! Mal varlığını ilk açıklayan Sayın Selahattin Demirtaş ile bilahare açıklamada bulunan Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu kendisi ve eşinin mal varlıklarını açıklarken, Sayın Recep Tayyip Erdoğan şahsına ait mal varlığı açıklamasında bulunmuştur. Mal varlığı açıklamalarının 1. Derece yakınları da içeren şekilde yapılmasına ilişkin talebimizi bu vesileyle yineliyoruz!
 
Tüm siyasilerin ve üst düzey kamu görevlilerinin mal varlıklarının açıklanmasına ilişkin yasal değişikliğin yapılabilmesi için imza kampanyamız devam etmektedir. Bir dürüstlük mekanizması olan mal varlıklarının kamuoyuyla paylaşılması için gerekli yasal düzenlemenin yapılabilmesini sağlamak üzere tüm siyasi partiler ve Türkiye Büyük Millet Meclisini göreve davet ediyoruz.
 
Cumhurbaşkanlığı adaylarının mal varlıkları yanında seçim harcamaları ve kampanya bütçelerinin detaylarının açıklanması da adil ve şeffaf bir seçim süreci açısından kritik önem taşımaktadır.
 
BAĞIŞLARI DA AÇIKLAYIN
 
Oy satın alma, kamu kaynaklarının orantısız ve haksız kullanımı, yüksek değerde ayni yardım yapılması, kayıtsız harcamalar gibi tüm hukuksuzluk ve adaletsizliklerin önüne geçilebilmesi için seçim finansmanının şeffaf ve izlenebilir olması gerekir.
 
Tüm Cumhurbaşkanı adayları, dürüstlük prensibi uyarınca seçim kampanyası bağışlarını ve harcamalarının detaylarını sadece YSK'ya değil, hesap verecekleri kamuoyuna da açıklamalıdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem