Sedat Peker'in cezası belli oldu

Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, sanık Sedat Peker'in Arif Kandemir'i hürriyetinden yoksun bırakmak ve özel evrakta sahtecilik suçlarından 1 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme, Peker'e iki ayrı suçtan verilen cezaların hükmünün aç

Sedat Peker'in cezası belli oldu

Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, sanık Sedat Peker'in Arif Kandemir'i hürriyetinden yoksun bırakmak ve özel evrakta sahtecilik suçlarından 1 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme, Peker'e iki ayrı suçtan verilen cezaların hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına da kanaat getirdi. Böylece 15 yıl 8 aylık hapis cezası onanmış oldu.
KARDEŞİNE DE 1 YIL 10 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme, Ergenekon davasıyla birleştirilen Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılması davasının da sanıklarından olan Boğaç Kaan Murathan'ı "Suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak ve özel evrakta sahtecilik" suçlarından 1 yıl 10 ay 15 gün hapisle cezalandırdı. Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in "Suç işlemek amacıyla kulmuş örgüte üye olmak ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 1 yıl 10 ay 15 gün hapisle cezalandıran Mahkeme, bu iki sanığın da cezalarının açıklanmasını ertelemedi.
SİVASSPOR BAŞKANI ODYAKMAZ'A 1 YIL 15 GÜN

Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın da "suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak" suçundan 1 yıl 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar veren mahkeme diğer sanıkların da 10 aydan 1,5 yıla kadar değişen yıllarda hapisle cezalandırılmasına hükmetti.
YARGITAY "HÜKMÜN AÇIKLANMASI ERTELENSİN" DEMİŞTİ

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Sedat Peker'e, "silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", "gasba teşebbüs", 2 kişiye karşı "kişi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından toplam 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası vermişti. Mahkeme heyeti, Atilla Peker'i de "silahlı suç örgütü üyesi olmak" suçundan 1 yıl 15 gün, "gasba teşebbüs" suçundan 4 yıl 2 ay, "kişi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 3 yıl 4 ay, "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Sedat Peker'in, "çete kurmak" suçundan aldığı 4,5 yıl ve "Yusuf Altay'ın hürriyetini yoksun kılma" suçundan aldığı 7,5 yıl hapis cezasını onarken, 2 yılın altındaki 2 cezasını ise bozmuştu. Yargıtay, 2 yılın altında ceza alan toplam 42 sanığın dosyasının bozulmasına karar vererek, Peker ile birlikte bu sanıklar açısından "hükmün açıklanmasını" düzenleyen CMK'nın 231. maddesi uyarınca yeniden değerlendirme yapılmasına karar vermişti. Yargıtay, "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan ceza alan bazı sanıklar açısından da lehe olan hükümlerin uygulanması gerektiğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler