Seçim havası yağmurlu!

Seçim günü Türkiye yaz yağmurlarının etkisinde olacak. Özellikle öğleden sonra oy kullanacak seçmenler yağmurlu bir havayla karşılaşacak.Yaz sağanakları öğleden sonra ve akşam Anadolu boyunca kuvvetini artıracak. Yarın en kuvvetli yağmurun Edirne, Kırklar

Seçim havası yağmurlu!

Seçim günü Türkiye yaz yağmurlarının etkisinde olacak. Özellikle öğleden sonra oy kullanacak seçmenler yağmurlu bir havayla karşılaşacak.

Yaz sağanakları öğleden sonra ve akşam Anadolu boyunca kuvvetini artıracak. Yarın en kuvvetli yağmurun Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kütahya, Bursa, Kastamonu, Tokat, Sivas ve Amasya'da etkili olması bekleniyor. Güneydoğu Bölgesi dışında yağmurlar kuvvetli. Güneydoğu yağışlardan en az etkilenecek bölge olacak. İstanbullu seçmenler yine bulutlu ve kısa süreli yağmurların görüleceği bir havada oy kullanacaklar. Sıcaklık fazla düşmüyor; 24 derece civarında olacak. Salıdan sonra İstanbul tekrar açacak ve ısınacak.

Ankara'da sabah yağmur yok, öğleden sonra ve akşam oy kullanacak seçmenler yağmura karşı hazırlıklı olmalı. Özellikle akşama doğru yağmur kuvvetini artacak. Sıcaklık başkentte de fazla düşük değil, 26 derece olacak. İzmir'in iç kesimlerinde yaşayanlar gök gürültülü sağanaklara karşı dikkatli olmalı.

Kıyılar yağmurdan az etkilenecek, sıcaklık 28 dereceye iniyor. Bursa'da yağmur kuvvetli yağacak, sıcaklık 23 derece. Adana'da kısa süre yağmurlu ve kapalı bir hava olacak. Sıcaklık yüksek 31 derece.

BÖLGE BÖLGE SEÇİM HAVASI

Bölgelerin ayrıntılarına gelince:

Marmara'da hafta içi 35 dereceye gören sıcaklık, hızla tekrar 25 dereceye indi. Yarın yağmur Trakya kesimi ve Çanakkale'de çok daha kuvvetli yağacak.

İç Anadolu'da sağanaklar 3 gün sürecek, hava kapalı, sıcaklık da 23-25 dereceye geriliyor.

Ege'de 27-28 derece sıcaklık var. Pazar günü geniş alanda yağmurlar kuvvetleniyor, Manisa'dan Kütahya'ya iç kesimlerde zaman zaman şiddetli yağacak.

 

Akdeniz'de üç gün özellikle dağlık kesimler sağanak yağmurlu, kıyılar yağışlardan daha az etkilenecek.

Yarın en az yağış Güneydoğu'da var. Sıcaklık da 30 derecenin üzerinde.

Doğu Anadolu'da 3 gün kuvvetli sağanaklar var ama sıcak hava dalgası sürüyor. Erzurum 19, Malatya 28 derece.

Karadeniz'de yağmurlar öğle saatlerinden sonra ve akşamları kuvvetleniyor. Yağmurun daha şiddetli yağaceğı kesim Kastamonu'dan Amasya'ya kadar uzanan kentler.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem