Sebze-meyve giremeyecek

Antalya'da Alanya Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ağır tonajlı araçların sabah 07.00- 10.00 ile akşam 16.00- 20.00 saatleri arasında geçişini yasaklayan kararını protesto e

Sebze-meyve giremeyecek

Antalya'da Alanya Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ağır tonajlı araçların sabah 07.00- 10.00 ile akşam 16.00- 20.00 saatleri arasında geçişini yasaklayan kararını protesto ederek kontak kapattı.

İstanbul'da UKOME'nin, trafiği rahatlatmak için 2010 yılında aldığı, ağır tonajlı araçların sabah 07.00- 10.00 ile akşam 16.00-20.00 saatleri arasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişini yasaklayan kararını protesto eden Alanya Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri iş bırakma eylemi yaptı.

Kamyonlarını Alanya Şoförler Odası önüne park ederek kontak kapatan şoförler, UKOME'nin aldığı karar iptal edilinceye kadar İstanbul'a sebze ve meyve taşımayacaklarını söyledi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (AESOB) Alanya, Gazipaşa, Finike, Kumluca, Serik ve Elmalı’dan gelen kooperatif temsilcilerinin katılımıyla yaptıkları toplantıda, protesto kararı alındığını hatırlatan Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, UKOME kararının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Antalya'nın turizmde olduğu gibi tarımda da Türkiye'nin başkenti konumunda olduğunu dile getiren Akkaya, "Tarım ürünleri kamyonlarla naklediliyor. Taşıdığımız ürünün yüzde 90'ını İstanbul'da tüketiliyor. Kış aylarında İstanbul'a götürülen sebze ve meyve Çamlıca gişelerinde saatlerce bekletildiğinde donuyor.

Yazın da aynı şekilde sıcaktan sararıp bozuluyor. Kamyoncu esnafı doğal olarak tepki gösteriyor. Bu kamyonların bekletilmesi doğru değil. Bozulmayacak ürünler taşıyan kamyonlar bekletilsin, buna bir tepkimiz yok" diye konuştu.

Kamyon şoförü 50 yaşındaki Mehmet Bekiroğlu ise birçok esnafın ceza puanının dolduğunu ve UKOME'nin kararı sürdüğü müddetçe eylemin devam edeceğini söyledi.

Diğer bir kamyon şoförü 43 yaşındaki Mustafa Akın da "Geçiş yasağı devam ettiği sürece Alanya'nın sebzesini İstanbul'daki hallere sağlıklı olarak taşıma şansımız yok. Alanya Hali'nden sabah yola çıkıyoruz. İstanbul'a gittiğimizde akşam geçiş yasağı ile karşılaşıyoruz" dedi.

Alanya Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, belirtilen saatlerde sadece balık, et ve diğer gıda maddelerini taşıyan kamyonların geçişine izin verilmesini 20 Nisan'da protesto ederek kontak kapatma kararı almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler