Scotland Yard’ın her yerde aradığı Türk

İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard, ülkelerinde işledikleri suçlar nedeniyle hapse girmemek için İngiltere’ye kaçan, en çok aranan 16 suçlunun isimlerini ve fotoğraflarını basınla paylaştı.Listede bir de Türk var. Serhat Aslan. Aslan (26), 9 yıl önce İ

Scotland Yard’ın her yerde aradığı Türk

İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard, ülkelerinde işledikleri suçlar nedeniyle hapse girmemek için İngiltere’ye kaçan, en çok aranan 16 suçlunun isimlerini ve fotoğraflarını basınla paylaştı.

Listede bir de Türk var. Serhat Aslan. Aslan (26), 9 yıl önce İstanbul Yeşilköy’de bir kafede kıskançlık yüzünden çıkan tartışmada öldürülen Burak Şengöçer’in katil zanlısı. Chingford Essex’te yaşadığı ileri sürülen Aslan, İngiltere’de cinayetin yanı sıra soygun ve adam kaçırmadan da aranıyor. 
 
‘ÖCALAN BİLE YAKALANDI’ 
 
Şengöçer’in kız kardeşi Zuhal Şengöçer İngiliz polisinin dosyayı yeniden gündeme taşımasından memnun: “Bu, bizim için sevindirici bir gelişme. Artık tüm dünyada aranıyor. İngiltere’den bir gazeteci bize bu email’i atınca haberdar olduk. Yakalanacağına dair umudumuz arttı. Artık, iyi haber bekliyoruz. Abimi öldürmeden önce İran uyruklu 2 kardeşten birini bıçakladığını öğrendik.
 
” Olayda tek aranan kişinin Serhat Aslan olmadığına da dikkat çeken Şengöçer şöyle konuştu: “Serhat Günay da kavgaya karışanlardan biri. 9 yıl 10 ay ceza aldı. Hiç yakalanmadı. Yeşilköy’de görenler var. Nasıl yakalanamaz aklım almıyor. 3. sanık Fatih Yavuz 9 yıl yattı ve cezaevinden çıktı. 9 yıl çok uzun bir süre. Kimler yakalandı, kimlerin davaları çözüldü. İmralı’ya Öcalan’ı getirmiş bu devlet, Serhat Aslan’ı nasıl yakalayamaz? Kimdir bu.” 
 
ZAMANAŞIMINA 14 YIL 
 
Bakanlık yetkililerinin daha önce “O bizim namusumuzdur” diyerek katil zanlısını bulacakları sözünü verdiklerini de hatırlatan Şengöçer, iddialarını şöyle sürdürdü: “İngiltere hükümeti bile bu davaya sahip çıkıyor. Bu adam buraya geldiğinde yine cinayet işler. Çünkü adamda pişmanlık yok. ifadesi olmayan adamın mahkemede savunması var.
 
Babası ‘Benim oğlum yapmadı’ diye savunuyor. Şu an zamanaşımına 14 yıl var. İnşallah bu gelişme süreci hızlandıracak. Umudumuz bundan yana. 14 yıl daha kaçarsa bu onların başarısı olmaz, bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Türk adaletinin başarısızlığı olur.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem