''Savcıyı, polisi değiştirdi şimdi efeleniyor''

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu , Balıkesir 'de konuştu. Gündeminde yine yolsuzluk ve rüşvet operasyonu hedefinde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardı.Kılıçdaroğlu, "17 Aralık, Türkiye Cumhuriyeti hükümetin devleti soyduğu tarihtir. Savcıyı değiştirdi. P

''Savcıyı, polisi değiştirdi şimdi efeleniyor''

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu , Balıkesir 'de konuştu. Gündeminde yine yolsuzluk ve rüşvet operasyonu hedefinde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardı.
Kılıçdaroğlu, "17 Aralık, Türkiye Cumhuriyeti hükümetin devleti soyduğu tarihtir. Savcıyı değiştirdi. Polisi değiştirdi. Şimdi kalkmış efeleniyor. Oğlum bulaşmışsa ben onu evlatlıktan reddederim. Bu hükümetin de senin de ne yaptığını biliyoruz. Sen yolsuzlukların başındaki çete reisisin." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın İmam Hatip Liselerinin kuruluş yıl dönümündeki konuşmasını da eleştirip, "Toplumu bölüyorlar. İmamlar çağrılmış, müftüler orada. İHL öğrencileri orada. CHP'yi yuhalatıyor. Ya bunlar camide cemaate vaaz verirken ne diyecekler?" ifadelerini kullandı.

Tartışmalı HSYK düzenlemesi de Kılıçdaroğlu'nun gündemindeydi. CHP lideri "Hakimin yakasında parti rozeti olmaz diyorum. hakim tarafsız ve bağımsız olmak zorundadır." sözleriyle kaygılarını paylaştı.

Kılıçdaroğlu, Emniyet'te yaşanan kıyıma da tepkiliydi. Yaşananların haksızlık olduğunu söyleyen CHP lideri, "Yolsuzluk operasyonundan sonra 2 binin üzerinde polis bu kışın ortasında sağa sola sürüldü. Polis iktidarın değil halkın polisi olduğu sürece bizim başımızın üstünde yeri vardır." ifadeleriyle polise sahip çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem