Savcılıktan Erdoğan'ın ses kaydına inceleme!

İnternete düşen ve Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan'ın "montaj" dediği ses kaydı ile ilgili inceleme başlattı.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığ

Savcılıktan Erdoğan'ın ses kaydına inceleme!

İnternete düşen ve Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan'ın "montaj" dediği ses kaydı ile ilgili inceleme başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu ses kayıtlarında ‘montaj’ olup olmadığını, dinlemenin yasal yollarla yapılıp yapılmadığını ve suç unsuru taşıyıp taşımadığını inceleyecek.

HER TÜRLÜ İDDİA ARAŞTIRMA KONUSU OLACAK

Alınan bilgiye göre, kayıtlarla ilgili her türlü iddia araştırma konusu olacak.

SES KAYDI GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

17 Aralık operasyonu sonrası internete sızdırılan ses kayıtlarına bir yenisi daha eklendi. Youtube'a yüklenen ve Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın, 17 Aralık günü, yani ilk rüşvet operasyonunun olduğu gün yapıldığı ileri sürülüyor.

17 Aralık'ta kaydedildiği iddia edilen görüşmelerin sırasıyla saat 08.02, 11.17, 15.39, 23.15′de yapıldığı ve son görüşmenin ise 18 Aralık sabahı saat 10.58′de yapıldığı görülüyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında, Başbakan Erdoğan olduğu iddia edilen kişi, 17 Aralık sabahı yolsuzluk operasyonu sırasında oğlu Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen kişiyi arayarak evdeki 1 milyar doları (2.2 katrilyon TL) sıfırlamalarını, paraları bulundukları yerlerden taşımalarını, tamamen elden çıkarmaları gerektiğini söylüyor.

Aynı günün akşamında yapılan telefon görüşmesinde ise, Bilal erdoğan olduğu iddia edilen kişi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu iddia edilen kişiye, paranın büyük kısmını bazı işadamlarına aktarıldığını, geriye sadece 30 milyon Euro kaldığını ve onun da taşınacağını söylediği duyuluyor.

Youtube'a ses kaydını ekleyen kişi, twitter hesabında ses kaydının inkar edilmesi halinde paranın taşınırkenki videosunu servis edeceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler