Savcılar mesleğin onurunu çiğniyor

AK Parti üyesi Avukat Şeref Malkoç Zekeriya Öz ve HSYK düzenlemesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.İşte Malkoç'un açıklamaları:Savcılar ve hakimler anayasanın varlığını, mesleğin onurunu çiğneyerek iş yapıyorlar.HSYK'nın Öz veya benzeri açıklamala

Savcılar mesleğin onurunu çiğniyor

AK Parti üyesi Avukat Şeref Malkoç Zekeriya Öz ve HSYK düzenlemesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Malkoç'un açıklamaları:

Savcılar ve hakimler anayasanın varlığını, mesleğin onurunu çiğneyerek iş yapıyorlar.
HSYK'nın Öz veya benzeri açıklamalar yapan savcıları açığa alıp soruşturmayı öyle sürdürmesi gerekmektedir. Ayrıca böyle şaibeli hareketler içerisinde bulunan bir savcının Bakırköy'e alınması da yanlış, zira İstanbul Türkiye'nin yarısıysa Bakırköy de İstanbul'un yarısıdır. Bu operasyon Başbakan'a hatta Türkiye'ye karşı yapılmış bir operasyondur. Asıl tartışılması gereken savcı Öz'ün uluslararası bir operasyonun parçası olmasıdır.

Yolsuzluğa karşı yapıldığı söylenen operasyonun Türkiye ekonomisine ciddi manada zararı olmuştur, bu mudur yolsuzluk operasyonu? Türkiye Çin'le yaptığı füze antlaşmasının üç misli para verip ABD'den füze almadığı için, Başbakan 'one minute' dediği için bu operasyonlar oldu.
HSYK'da düzenleme yapılacak deniliyor, medyada bilen bilmeyen herkes anayasa hukukçusu kesiliyor. TBMM halkın iradesidir, yanlış giden şeyleri lüzum görürse düzeltebilir.

Hukukçularımızın bir çoğu gece gündüz demeden çalışırken %10'luk bir kısmı işini gücünü bırakmış siyasetle uğraşıyor. O zaman bu kesim çıkarsın cübbeyi siyasete girsin. Türkiye'deki yargı sisteminden herkes tedirgin, hukuka güven azaldı. İşte bütün bu aksaklıkları düzeltecek yer TBMM'dir.

Kanunları değiştirme yetkisi TBMM'de değil midir? 2010 referandumunda bir hata yapılarak her şey HSYK'ya devredildi, Adalet Bakanlığı'nın içi boşaltıldı. Muhalefetteki arkadaşlar hala İttihat Terakki zihniyetiyle 'istemezük'çülük yapıyor. HSYK başkanvekili açıklama yapıyor. HSYK sorgulanamaz bir kurum, üyeler tabi ki bu konumundan vazgeçmek istemez. HSYK'yı 2010'da siyasetten uzak tutmak için düzenlediler ama bazı yanlışlıklar yapıldı. Madem millete hesabı Adalet Bakanı veriyor, HSYK'da gücü arttırılmalıdır. HSYK'da Adalet Bakanı'nın inisiyatifi olmalıdır, tabii ki ölçüsü tartışılabilir. 28 Şubat döneminde sesi çok gür çıkan askerin sesi kesildi, şimdiyse adliye önlerinde bildiri okuyan savcılar aynı askerler gibi davranmaya başladı. Bu kez de yargı vesayeti başladı. Ama bu millet apoletlilerin vesayetini kırıp, onları hizaya getirmesini bilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler