Savcı saldırgana 40 yıl istedi!

Ressam Bedri Baykam ile Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'u bıçakla yaralayan Mehmet Çeliker hakkında 26 ile 40 yıl arasında hapis istemiyle iddianame hazırlandı.İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Arslantaş tarafından hazırlanan idd

Savcı saldırgana 40 yıl istedi!

Ressam Bedri Baykam ile Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'u bıçakla yaralayan Mehmet Çeliker hakkında 26 ile 40 yıl arasında hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Arslantaş tarafından hazırlanan iddianamede, Çeliker'in, eşinden 2005'te ayrıldıktan sonra başkalarıyla fazla görüşmeyen, sosyal hayattan uzak, içine kapanık bir yaşam tarzı benimsediği kaydedildi.

Çeliker'in olay günü Akatlar Kültür Merkezi'ne gelerek Baykam'ın konuşmasını dinlediği, toplantının sona ermesinin ardından otoparka giden Baykam'ın yanına gelip, Piramit Sanat Merkezi'ni kastederek "57'ye gideceğini, kendisini götürüp götürmeyeceklerini" sorduğu belirtilen iddianamede, Baykam'ın teklifi reddettiği kaydedildi. Bu duruma bozulan Çeliker'in Baykam'a toplantı sırasında pantolonuna gizlediği, daha sonra sol gömlek koluna koyduğu "rambo bıçağı" diye tabir edilen bıçakla sağ arka karın boşluğundan vurduğu belirtildi.

Çeliker'in bu sırada kendisini fark ederek çığlık atmaya başlayan Tuba Kurtulmuş'u da bir kez bıçakladığı belirtilen iddianamede, olay yerinden uzaklaşan şüphelinin su satışı yapan Mahsum Arslan'ın aracına binerek kendisini acilen uzaklaştırmasını istediği ve "Bedri Baykam'ı indirdim, inşallah ölmüştür" dediği, ardından da sağ elindeki kanı sildiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem