Savcı MİT ajanlarının peşinde

Özel Yetkili Savcılık, Kck örgütlenmesine sızdıkları iddia edilen MİT ajanları ile ilgili bir araştırma başlattı. Kck soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcılık, Emniyet'e bir yazı yazarak "Kck dosyasında MİT'in bir bilgi paylaşımı ya da yardımı oldu mu

Savcı MİT ajanlarının peşinde

Özel Yetkili Savcılık, Kck örgütlenmesine sızdıkları iddia edilen MİT ajanları ile ilgili bir araştırma başlattı. Kck soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcılık, Emniyet'e bir yazı yazarak "Kck dosyasında MİT'in bir bilgi paylaşımı ya da yardımı oldu mu?" diye sordu. 

Kck soruşturmasında gözaltına alınan bazı şüphelilerin Millî İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) çalıştığı iddiaları, kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Edinilen bilgilere göre bu gelişme üzerine MİT mensuplarının, istihbarat temin etmek amacıyla Kck 'nın içine sızdığı bilgisi, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı vekilliğine iletildi. 

Savcılık da bu bilginin doğru olup olmadığı konusundaki araştırmayı genişletti. 

MİT KANUNU DEĞİŞTİ 

Daha önce de Kck soruşturması kapsamında Özel Yetkili Savcı Sadrettin Sarıkaya, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş ile iki MİT görevlisi, 'şüpheli ' sıfatıyla ifadeye çağrılmıştı. 

Bürokratların ifadeye çağrılma gerekçesinin ise söz konusu personelin, Oslo'da PKK ile yaptığı görüşmeler olduğu iddia edilmişti. 

Bunun ardından derhal dosyadan el çektirilen Savcı Sarıkaya, Kck soruşturmasından alınmıştı. Daha sonra da Başbakan tarafından özel olarak görevlendirilen MİT personeli hakkında soruşturma yapılması zorlaştırılmıştı. 

MİT kanununda yapılan jet değişiklikle Başbakan tarafından bir görevin îfa edilmesi üzerine özel olarak görevlendirilen MİT mensupları hakkında soruşturma yürütülmesi için Başbakanlık'tan izin alması şartı getirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem