Savaştan kaçtı izleyenleri büyüledi

Zeytinburnu Belediyesi'nin, Yaz Dönemi Etkinleri'nde başarılı olan öğrenciler için düzenlediği törene, Suriye'deki iç savaştan kaçan 11 yaşındaki minik kemancı Elend Salih'in sahne şovu damga vurdu.

Savaştan kaçtı izleyenleri büyüledi

Zeytinburnu Belediyesi'nin, Yaz Dönemi Etkinleri'nde başarılı olan öğrenciler için düzenlediği törene, Suriye'deki iç savaştan kaçan 11 yaşındaki minik kemancı Elend Salih'in sahne şovu damga vurdu.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından, Yaz Dönemi Etkinlikleri kapsamında Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde ödül töreni gerçekleştirildi. 96 öğrencinin, 4 ana dalda ödül sahibi olduğu törene Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın yanı sıra yüzlerce öğrenci ve velileri katıldı.

Tören boyunca öğrenciler çeşitli dans gösterileri ve tiyatral çalışmalarını sergilerken, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 11 yaşındaki Elend Salih'in keman gösterisi büyük beğeni topladı. Minik Elend, koro arkadaşlarıyla gerçekleştirdiği dinletiden sonra istek üzerine tek başına doğaçlama bir keman şovu sergiledi. Elend'in şovu konuklardan büyük beğeni toplarken, anne Semer Kemal ise duygu dolu anlar yaşadı.

"KEMAN ÇALMAYA 3 YAŞINDA BAŞLADIM"

İlk defa keman çalmaya başladığımda 3 yaşında olduğunu belirten Elend Salih gelecekte büyük bir kemancı olmak istediğini söyledi. Türkiye'de kendini çok geliştirdiğini aktaran Elend Salih, "Keman çalmayı çok seviyorum. Benim için bu harika bir şey. Büyük bir kemancı olmak istiyorum" diye konuştu.

11 YAŞINDA YARDIMCI HOCALIK YAPAN YETENEK

Elend'in keşfedilmesinde büyük rol oynayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, sığınmacı çocukla Bilgi Evleri'nden eğitmenlerin sayesinde tanıştığını anlattı. Elend Salih'in büyük bir sanatçı olacağını belirten Başkan Aydın, Elend Salih'in yaz etkinlikleri kapsamında yardımcı hocalık yaptığını açıkladı.

Elend'e hep destek olacaklarını kaydeden Başkan Aydın şunları söyledi: "Elend'i ben birkaç ay önce tanıdım. Gerçekten büyük bir yetenek. Yolu bahtı açık olsun. Hazırlıklı olmadan minik bir konser talep ettik kendisinden onu yalnız başına sundu. Koroyla birlikte zaten hazırlıklı çıkmıştı. O, doğduğu topraklarda karışıklık nedeniyle ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelen ve Zeytinburnu'na yerleşen bir çocuk. Önce tabii Bilgi Evleri ile tanışıyor. Oradan öğretmen arkadaşlarımız benimle tanıştırdılar. Bu sene yazın sanat programları kapsamında yardımcı hocalıkta yaptı. Bu coğrafyada sanat adına, müzik adına harika işlere imza atacak. Biz de onun elinden tutacağız inşallah."

ANNE SEMER'DEN BAŞKAN AYDIN'A TEŞEKKÜR

Minik Elend'in annesi Semer Kemal'de oğlunun başarısından dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Anne Semer Kemal, "Çocuğumun böyle bir programda yer aldığını gördüğüm için Zeytinburnu Belediye Başkanı'na çok teşekkür ediyorum. Oğlumu izlerken çok duygulandım. Yaşadığım duygu anlatılmaz yaşanır. Bu alanda ne gerekiyorsa yapacağım. Elend'in bu alanda yükselmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Tören sonunda ise Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın öğrencilere ödüllerini teslim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem