'Savaş asıl şimdi başlıyor'

 Annan’ın Arap Birliği ile BM özel Suriye temsilcisi görevinden istifa etmesini Suriye için çok kötü bir havadis olarak tarif eden Gatilov, “Kofi Annan Suriye krizini güç kullanarak çözme yanlısı güçlerin önündeki en ciddi engeldi. Kofi Annan’ın üstlendiğ

'Savaş asıl şimdi başlıyor'

 

Annan’ın Arap Birliği ile BM özel Suriye temsilcisi görevinden istifa etmesini Suriye için çok kötü bir havadis olarak tarif eden Gatilov, “Kofi Annan Suriye krizini güç kullanarak çözme yanlısı güçlerin önündeki en ciddi engeldi. Kofi Annan’ın üstlendiği görevden çekilmesi Suriye açısından kötü alamet olarak değerlendirmek mümkün. Son dönemde Annan’ı oyun dışında bırakılması için şahinler yoğun çalışmalar yürütülüyordu. Şimdi Suriye’nin geleceği daha belirsiz ve daha şiddetli savaş çıkması olasılığı artmıştır” dedi.

 

Rusya’da Suriye rejimine destek veren görüşleriyle tanınan Orta Doğu Enstitüsü Başkanı Evgeniy Satanovski ise Vzglad gazetesine yaptığı açıklamada Annan’ın çekilmesine “Beklenen oldu” şeklinde yaklaşarak, “Kofi Annan BM çatısı altında hangi krize el attıysa hiç birine çözüm getirememiştir. Adamın kaderi böyle. Arap Birliğiyle BM’nin Suriye özel temsilcisi atandığında uzmanlar bu misyonunu ölü doğduğunu zaten biliyordu. Geçen birkaç ay Annan’ın Suriye iç savaşını durdurmak için hiçbir şey yapamayacağını sokaktaki en büyük ahmak bile anlayınca özel temsilci ve arabulucu kalması artık abes kaçıyordu” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem