'Sarıkamış Şehitlerini anıyoruz'

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Sarıkamış harekatının Türk tarihinin en acı sayfalarından biri olduğunu belirterek, ''Sarıkamış vatan uğruna her türlü zorluğu göğüsleyen milletin kahraman evlatlarının kendini feda ediş destanıdır''dedi. Şahin, Sarıkamış Ha

'Sarıkamış Şehitlerini anıyoruz'

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Sarıkamış harekatının Türk tarihinin en acı sayfalarından biri olduğunu belirterek, ''Sarıkamış vatan uğruna her türlü zorluğu göğüsleyen milletin kahraman evlatlarının kendini feda ediş destanıdır''dedi.

Şahin, Sarıkamış Harekatı'nın 96. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin tarihinin, şanlı zaferler ve sevinçlerin yanında hüzünleri de barındırdığını ifade etti.

TBMM Başkanı Şahin, mesajında şunları kaydetti:

     ''Tek kurşun atamadan binlerce vatan evladının Sarıkamış'ta şahadete yürüyüşü, kardan mezarlara düşüşü, aziz milletimizin vatanı için neleri yapabileceğinin, hangi fedakarlıklarda bulunacağının en açık göstergesidir.

     Sarıkamış'ta ağır kış şartlarına, geçit vermeyen zor coğrafyaya, açlık ve imkansızlıklara rağmen inançla ve azimle karlara yazılmış bu hüzünlü destan, alınması gereken derslerle doludur. Sarıkamış'ta yaşananlardan ilham alarak bizlere bırakılan bu vatana ve özgürlüğümüze sahip çıkmak ve daha ileriye taşımak hepimizin görevidir.

     Sarıkamış şehitlerinin sergiledikleri cesaret, kararlılık ve fedakârlıkları gelecek nesillere aktarmak ortak sorumluluğumuzdur. Bu duygularla, Sarıkamış Harekatı'nın 96. yıl dönümünde kaybettiğimiz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, Karslı vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.''

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler