Sarai Sierra'nın katilinden şaşırtan itiraf

 ABD’li turist Sarai Sierra cinayetinin zanlısı Ziya T. getirildiği İstanbul’da gün boyu ifade verdi. Mahkemeye sevk edilen zanlı sorgusunda cinayetin detaylarını da bir bir anlattı. İstanbul’da kaybolduktan 12 gün sonra Cankurtaran’daki surlarda cesedi b

Sarai Sierra'nın katilinden şaşırtan itiraf

 

ABD’li turist Sarai Sierra cinayetinin zanlısı Ziya T. getirildiği İstanbul’da gün boyu ifade verdi. Mahkemeye sevk edilen zanlı sorgusunda cinayetin detaylarını da bir bir anlattı.
 
İstanbul’da kaybolduktan 12 gün sonra Cankurtaran’daki surlarda cesedi bulunan ABD’li turist Sarai Sierra’nın katil zanlısı Suriye’den, Türkiye’ye dönmek isterkenHatay Reyhanlı’da yakalandı. Laz Ziya lakaplı 47 yaşındaki Ziya T.’nin maktulün cesedinin bulunmasının ardından memleketi Karabük’e, ardındanHatay’a gittiği buradan da Suriye’ye yürüyerek geçtiği ortaya çıktı. Ziya T. İstanbul Asayiş Şube’sinde, öldürdüğü kişinin Amerikalı kadın turiste ait olduğunu televizyondan öğrendiğini söyledi.
 
ÖLÜME TERK ETMİŞ 
 
Ziya T’nin sorgusunda cinayetin detayları ortaya çıktı. Olay günü alkol aldığını ve tiner kokladığını anlatan Ziya T, “Surların önünde otururken bana doğru gelen bir kadın gördüm. Bana yaklaşınca onu öpmeye çalıştım. Elindeki cep telefonuyla burnuma vurdu. Burnumdan kan gelince çok sinirlendim. Yerden bir taş alarak ona vurdum. Ardından bir kez daha vurdum. Bayağı direndi, aramızdaki boğuşma yarım saat sürdü.Daha sonra onu orada bırakarak dışarı çıktım. Ne yapacağımı bilemedim. Dehlize bir kez daha girdiğimde ondan hırıltılar geldiğini duydum. Hızla oradan ayrıldım” dediği öğrenildi.
 
Olaydan bir gün sonra aynı yere döndüğünü anlatan Ziya T. “Kadının bıraktığım yerde öldüğünü anladım. Orada bulduğum battaniye ve tahtaları üzerine koyarak cesedi saklamaya çalıştım.Daha sonra kadının cep telefonu ve bilgisayarını alarak, Sarayburnu sahilinden denize attım” dedi.  Sierra’nın montunu ve çantasını bir poşete koyarak çöp konteynırına bıraktığını söyleyen Ziya T. şöyle devam etti: “Cinayetin ardından aynı bölgede yaşamaya devamettim.
 
Bir gün kahvede otururken ABD’li bir kadının kaybolduğunu televizyon haberlerini izlerken duydum.  Aradan bir süre geçtikten sonra aynı kahvede otururken bu kez cesedin bulunduğunu duydum.Öldürdüğümkişinin Amerikalı kadın olduğunu anladım.
 
BULUNUNCA PANİKLEDİM
 
Cesedin bulunduğunu duyunca paniğe kapıldığını ve 100 metre uzakta yaşadığı barınaktaki eşyalarını topladığını anlatan Ziya T, “Barınakta bulunan yatağımı, el arabamı eskiciye satarak yol parası yaptım. Daha sonra Karabük’e, orada 2 gün kaldıktan sonra da Hatay’a gittim” diye konuştu.
 
Hatay’a vardığında Suriye’ye nasıl geçeceğini sorarak öğrendiğini aktaran ZiyaT, “Bana yolutarif ettiler. Reyhanlı’ya gidip oradan yürüyerek sınırı geçtim.Orada insanların çoğu Türkçe biliyorlardı.Onlara savaşmaya geldiğimi ve muhalif güçlere katılmak istediğimi söyledim. Beni kabul ettiler” dedi.
 
DNA örnekleri ele verdi
 
Yetkililer, Ziya T.’nin olay yerine 100 metre mesafedeki yaşamını sürdürdüğü bir başka dehliz ve Karabük’te kaldığı evden alınan örneklerin, Amerikalı kadının göğsünde bulunan kan ile eşleştiğini belirtti. Kriminal polis laboratuvarında yapılan inceleme sonucunda, Laz Ziya’nın yaşamını sürdürdüğü dehlizden alınan DNA profilinin, Sarai Sierra’nın göğüs bölgesinde bulunan kanla eşleştiği öğrenildi. Laz Ziya’nın denize attığını söylediği Sierra’ya ait cep telefonu ve iPad’i ise bulunamadı.
 
Ayağından silahla vuruldu
 
Laz Ziya’nın maktule ait cesedin bulunmasının ardından Suriye’ye kaçtığı, Özgür Suriye Ordusu’na katıldığı anlaşıldı. Bu sırada Ziya T.n’in, sol bacağından vurulduğu öğrenildi. Vurulduktan sonra Türkiye’ye dönme kararı alan zanlı, yaklaşık 10 gün süren tedavisinin ardından sınırı geçtikten hemen sonra yakalandı.
 
15 kişilik ekip yakaladı
 
Ziya T.n’in Karabük ve Hatay’da bulunduğu süre içerisinde güvenlik kameralarına yakalandığı ortaya çıktı. Görüntülerde Ziya T’nin bere taktığı dikkat çekti. Bu arada, Ziya T’nin İstanbul’dan özel olarak Hatay’a gönderilen 15 kişilik polis ekibinin ve Hatay Emniyeti’nin yaptığı çalışmalar sonucunda yakalandığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem