Sanayicilerden yerli otomobile tam destek

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, yerli otomobil üretimine yönelik eleştirilere tepki göstererek, yerli otomobile sahip çıktı.AKSON Şanlıurfa Şubesi Başkanı Şahin, Ortadoğu'nun en güçlü ekonomisi olarak yerli

Sanayicilerden yerli otomobile tam destek

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, yerli otomobil üretimine yönelik eleştirilere tepki göstererek, yerli otomobile sahip çıktı.

AKSON Şanlıurfa Şubesi Başkanı Şahin, Ortadoğu'nun en güçlü ekonomisi olarak yerli otomobil üretiminin gurur verici olduğunu belirtti. Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, "Yıllarca ülkemizde ne zaman ki milli bir proje söz konusu olsa, bunu baltalamak isteyenler olmuştur. Artık gün milli ruh ve beraberlik ile kendi projelerimizi dünyaya gösterme günüdür" ifadelerine yer verdi. Türkiye'nin yerli üretim otomobil çalışmalarıyla ilgili gelişmelere değinen Şahin, " Prototipleri hazırlanan elektrikli araç ve menzili uzatılmış elektrikli araçların günümüz teknolojisi olarak dünya çapına projeleri hayata geçen elektrikli araçlarla aynı süreç zaman zarfında üretilmesinden dolayı, bazı kesimlerin yerli olan her ne varsa hemen çamur atıyorlar" ifadelerini kullandı. Meselenin Türkiye'nin şeftali yerine motor üretmesi olduğuna dikkat çeken Şahin, ülkede yerli motor üretme iradesi ortaya konulduğunda çakma Cadillac" diyenlerin "çakma" olduğunu vurguladı.

"ANADOLU SERMAYESİ BÜYÜSÜN İSTEMİYORLAR"

Yerli otomobile karşı çıkanların Anadolu sermayesini hedef aldığına da kaydeden "Bunların asıl amaçları Anadolu sermayesi büyüsün istemiyorlar. Yerli sermayeyi hedef alıp, yabancı sermayeye göz kırpıyorlar. Statükolarını sürdürebilmek için vesayet istiyorlar, ekonomik kriz çıkartmak için her yolu deniyorlar" diye konuştu.

Bütçe açığı ve borç yükü büyümesini isteyenler olduğuna işaret eden Şahin , açıklamasını "28 Şubat'ta beşli çete ile sahadaydılar. Bugün de birçok terör olaylarıyla bin yıldan beridir kardeşçe yaşadığımız bu toplarda nifak tohumları ekenler, terör kartını kullanan üst akıl ile birliğimizi bozmaya çalışanlar, bu defa da yerli otomobile el atmaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Başımızdan kovduğumuz faiz lobisinin bu ülkede tekrar hortlatmaya çalışanların karşısında duracağız, elde ettiğimiz kazanımları yerle bir etmelerine izin vermeyeceğiz" "ifadeleriyle bitirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler