Sanayi sitesinde büyük patlama

Çıkan yangına müdahale eden iki itfaiye eri, bir duvarın yıkılması sonucu ağır yaralandı. İtfaiye erleri, arkadaşlarının yardımıyla hastaneye kaldırılırken yangın hâlâ kontrol altına alınmadı. Üç araba tamamen yanarken çok sayıda arabada da hasar meydana

Sanayi sitesinde büyük patlama

Çıkan yangına müdahale eden iki itfaiye eri, bir duvarın yıkılması sonucu ağır yaralandı. İtfaiye erleri, arkadaşlarının yardımıyla hastaneye kaldırılırken yangın hâlâ kontrol altına alınmadı. Üç araba tamamen yanarken çok sayıda arabada da hasar meydana geldi.

Eski Aydın yolu üzerindeki eski sanayi sitesindeki olayda, ilk belirlemelere göre bir sanayi tüpünün patladığı tahmin ediliyor. Çok sayıda kişinin yaralandığı bölgeye, cankurtaranlar ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir kapı ve parke imalathanesinde meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın söndürüldü. İtfaiye, soğutma çalışmalarına devam ediyor.

Olay, eski Aydın yolu mevkisi 5900 Sokak'ta meydana geldi. Patlamanın ardından imalathanede başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek çevredeki işyerlerine ve park halindeki arabalara sıçradı. Görgü şahitlerinin ifadesine göre yangın, önce işyerinin önündeki tiner yüklü arabaya sıçradı. Onun patlaması sonucunda park halindeki üç araba ve üç işyeri yandı. Müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı iki itfaiye eri. çöken istinat duvarının altında kalarak ağır yaralandı. Yangının, imalathanedeki tiner gibi kimyevi maddeler sebebiyle büyüdüğü belirtiliyor. İşyerine henüz girilemedi. Patlamayla birlikte çevrede büyük korku yaşandı.

Yaralanan itfaiye erinin durumu ağır

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir kapı imalathanesinde meydana gelen patlamanın ardından çıkan ve çevre işyerlerine de sıçrayan yangına müdahale eden itfaiye erlerinden hastaneye kaldırılanların sayısı 6'ya çıktı. İkisi ağır yaralı olan itfaiye erlerinden dördünün dumandan etkilendiği belirtildi.

Yangın söndürme çalışmaları sırasında, patlamanın meydana geldiği imalathanenin bitişiğindeki depodan üzerlerine laminat parke düşen itfaiyeciler Ozan Avşar ve Mustafa Aşın'ın durumunun ağır olduğu bildirildi. Yaralıların kaldırıldığı İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre bir çocuk babası Avşar'ın durumu kritik.

Bu arada tamamen söndürülen yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. İtfaiyeciler, yoğun duman sebebiyle halen işyerinin bodrum katına ulaşamadı. Görgü şahitleri, bodrumda beş işçi olduğunu ifade ediyor. Yangının, işçilerden birinin sigarayla tinere yaklaşması sonucu çıktığı üzerinde duruluyor.

Vali: İmalathanede 1 kişinin cesedi bulundu

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Karabağlar ilçesinde patlama meydana gelen kapı imalathanesinde 1 kişinin cesedinin bulunduğunu bildirdi.

İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ile olay yerinde incelemede bulunan Vali Kıraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Niyazi Odabaşı'na ait iş yerindeki meydana gelen patlama ve yangının, ilk belirlemeye göre gaz sıkışmasından meydana geldiğini söyledi.

İş yerinde halen gaz ve duman olması nedeniyle müdahalenin kontrollü yapıldığını belirten Kıraç şöyle devam etti:

''Sivil Savunma Arama Kurtarma ekibimiz de her ihtimale karşı burada hazır bulunuyor. Bir iki saat içinde enkazın kaldırılacağını ve durumun netleşeceğini tahmin ediyoruz. Bir kişinin cesedini bulduk ama henüz kime ait olduğu tespit edilemedi. Enkaz kaldırıldıktan sonra umarım daha fazla hayatını kaybetmiş kişiyle karşılaşmayız.''

Kıraç, iş yerinin ruhsatı olup olmadığına ilişkin soruya, ''Şu an insani amaçlı yangın söndürme ve kurtarma çalışması yapılıyor. Bu çalışmalar tamamlansın, sonraki aşamalarda buna bakacağız. İş yeri sahiplerine ve itfaiye ekiplerine geçmiş olsun diyorum. Hayatını kaybeden kişinin ailesine de başsağlığı diliyorum'' cevabını verdi.Müdahale sırasında 5 itfaiye erinin yaralandığını kaydeden Kıraç, bunlardan birinin durumunun ağır olduğunu söyledi.TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu da olay yerine gelerek inceleme yaptı. Mumcu, başka can kaybı olmaması dileğinde bulundu.

4 ARKADAŞIMDAN HABER YOK
Patlamanın meydana geldiği iş yerinde çalışan Muhammet Çınar ise gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının çıktığı bölümde bulunan Harun Cirit, Mustafa Kurt, Mustafa Demiralay ve soyadını hatırlamadığı Yener isimli arkadaşından haber alamadıklarını dile getirdi.Çınar, ''Olay sırasında ben de iş yerinin ön bölümündeydim. Aniden bir patlama meydana geldi, neye uğradığımız şaşırdık. 4 arkadaşımızdan haber alamıyoruz. Umarım bina içerisinde değillerdir'' diye konuştu.

Bu arada, itfaiye çalışanlarından üzerlerine laminat parke devrilen Ozan Avşar ve Mustafa Ançin ile hafif yaralanan Tanju Kardaş, Hakan Çöpçüoğlu ve İsmail Çağlayan'ın hastanedeki tedavileri devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler