Samsun'dan Van'a yardım

Van'da meydana gelen depremin ardından tedavi ve kurtarma amacıyla Samsun'dan 2 sağlık timi ile 8 araçtan oluşan kurtarma ekibi deprem bölgesine gitti. Bölgede meydana gelen depremin büyüklüğünün 7.2 olduğunun öğrenilmesinin ardından Samsun Sağlık Müdürlü

Samsun'dan Van'a yardım

Van'da meydana gelen depremin ardından tedavi ve kurtarma amacıyla Samsun'dan 2 sağlık timi ile 8 araçtan oluşan kurtarma ekibi deprem bölgesine gitti.

Bölgede meydana gelen depremin büyüklüğünün 7.2 olduğunun öğrenilmesinin ardından Samsun Sağlık Müdürlüğü harekete geçerek gönüllüleri organize etmeye başladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Depremler olduğunda ülke genelindeki tüm sağlık müdürlerine direk olarak depremin şiddetinin yazılı olduğu bilgi notu bize mesaj olarak otomatik gelir. Depremin oluşumundan dakikalar sonra bize mesaj geldiğinde ben ciddi bir durum olduğunu anladım ve vakit kaybetmeden ilk gönderilecek olan ekibi organize ettik. İçerisinde 5 tanesi uzman olmak üzere 7 doktor, 3 paramedik, 1 psikolog, 1 anestezi teknisyeni, 2 ATT'ci bulunan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin bir kısmı karayolu ile diğerleri hava yolu ile Van'a ulaştı. İlk ekibin yola çıkmasından sonra gönüllü hemşirelerden bir grup bölgeye gitmek için çok ısrarcı oldu. Onları da bir şekilde bölgeye gönderdik. Ekiplerimizle sürekli irtibat halindeyiz. "dedi.

Öte yandan sağlık ekiplerinin yanı sıra Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 30 kişi ve 8 araçtan oluşan arama ve kurtarma ekiplerinin de dün gece yola çıktıkları ve sabah bölgeye ulaştıkları bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem