Şampiyon liseye kültürel görev!

Guatamala'da düzenlenen Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası'nda, birinciliği kazanarak gündeme gelen Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "Organik Beslenme Projesi" kapsamında, bir grup öğrenci ve öğretmen, Karadeniz mutfağını Avrupa'ya

Şampiyon liseye kültürel görev!

Guatamala'da düzenlenen Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası'nda, birinciliği kazanarak gündeme gelen Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "Organik Beslenme Projesi" kapsamında, bir grup öğrenci ve öğretmen, Karadeniz mutfağını Avrupa'ya tanıtıyor.

Proje Sorumlusu Zeynep Aras, Karadeniz mutfağının tanıtımı ve farklı kültürlere sahip öğrencilerin kaynaşması amacıyla "Organik Beslenme Projesi"ni hazırladıklarını söyledi.

Yaklaşık iki yıl süren ve Erasmus projeleri altında yürüttükleri çalışmanın Almanya koordinatörlüğünde kabul edildiğini belirten Aras, projenin Finlandiya, Almanya, İtalya ve Türkiye'yi kapsadığını anlattı.

Proje kapsamında ortak oldukları ülkelere geziler düzenlediklerini ifade eden Aras, "Onlar bize, biz de onlara kültürlerimizi tanıtıyoruz. Proje kapsamında ilk olarak Finlandiya'ya, daha sonra İtalya'ya gittik, ardından da Avrupalı öğrenci ve öğretmenler Trabzon'a geldi" diye konuştu.

Aras, projeyle her ülkenin kendi yöresel lezzetlerini, kültürünü, en güzel şekilde diğer öğrenci ve öğretmenlere tanıtmayı amaçladığına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda kentimizde misafirlerimizi ağırladık. Yaklaşık 30 kişilik katılım oldu. Özellikle öğrenci ve velilerimizden de yardım aldık. Bu kapsamda çok güzel tanıtım stantları kurduk. Katılım da, ilgi de çok güzel oldu. Misafirlerimiz hem Karadeniz kültürünü görmüş, tanımış oldu, hem de yöresel lezzetleri tadarak, yapmayı öğrendi. Çok güzel ve eğlenceli zaman geçirdik. Avrupalı misafirlerimizin kuymak ya da lahana sarması yapması, bu kültürü yakından görmeleri bizi çok mutlu etti."

FARKLI KÜLTÜRLERİ ÖĞRENMEK BİZLERİ MUTLU ETTİ

Sunumlarını Karadeniz'in yöresel kıyafetleriyle yaptıklarını anlatan Aras, "Türk kahvesini tattırdık ve bölgenin tanıtımı için çeşitli etkinlikler düzenledik. Gelen misafirlerden çok güzel geri bildirimler aldık. Özellikle hiç tatmadıkları lezzetleri tatmaları ve yöresel kıyafetlerle bölge yemeklerini tanımaları çok hoşlarına gitti" ifadesini kullandı.

Aras, Avrupa ülkelerinden gelen öğretmen ve öğrencilerin Türk lezzetlerini yapmayı da öğrendiklerine işaret ederek, "Bizler de aynı şekilde onların ülkesine giderek, yöresel lezzetlerini tatma ve yapma şansı bulduk" diye konuştu.

Projeye katılan öğrencilerden Gökçe Yazıcı, böyle bir projede yer aldığı için kendisini şanslı hissettiğini belirterek, "İlk defa yurt dışına çıkma fırsatı buldum ve farklı insanlar, kültürler gördüm" diye konuştu.

Öğrencilerden Süheyla Dural da projenin çok güzel olduğunu dile getirerek, farklı kültürleri ve insanları tanımalarının, gelecekte kendilerine katkı sağlayacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler