Samast azmettiriciyi açıklamadı

Mahkeme, azmettiricileri söylemediği ve pişman olmadığı için Samast'ın cezasında indirime gitmedi.Gazeteci Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ı tasarlayarak adam öldürmek ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından hapis cezasına çarptıranİstanbul2. Ç

Samast azmettiriciyi açıklamadı

Mahkeme, azmettiricileri söylemediği ve pişman olmadığı için Samast'ın cezasında indirime gitmedi.

Gazeteci Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ı tasarlayarak adam öldürmek ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından hapis cezasına çarptıranİstanbul2. ÇocukAğır Ceza Mahkemesigerekçeli kararını tamamladı.

Ogün Samast,Hrant Dinkaleyhine yürütülen kampanyalardan etkilendiğini ve bu nedenle cinayeti işlediği söylemişti. Ancak, 51 sayfalık gerekçeli kararda, haksız tahrik koşullarının bulunmadığı vurgulandı; “yazılı veya görsel medyada Hrant Dink aleyhine haberler yapılması, ceza hukuku anlamında, tahrik olarak kabul edilemez" denildi. Ayrıca, Ogün Samast'ın azmettiriciyi açıklamadığının altı çizildi.

Samast'ın aradan 4.5 yıl geçmesine rağmen olay yerini ayrıntıları ile hatırladığı, bunun da olay yerinde önceden keşif ve inceleme yapıldığını açıkça gösterdiği tesbiti yer aldı.

Gerekçeli kararda, neden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmediğine de açıklık getirildi. Tasarlayarak adam öldürme suçunu işleyen Samast’ın 17 yaşını doldurmadığının altı çizildi. Samast'ın aldığı 22 yıl 10 ay hapis bu şartlardaki en üst sınır.

Gerekçeli kararda, bu konu ile ilgili olarak "Sanığın kişiliği ve yargılama sürecinde takınmış olduğu tavırlar gözetildiğinde cezayı hafifletecek nedenler bulunmamamıştır" denildi.

Ayrıca, Ogün Samast’ın pişmanlık göstermemesi ve bir daha suç işlemeyeceğine ilişkin kanaat oluşmadığı için hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya hapis cezasının ertelenmesi yoluna gidilmediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler