Saltanat tuğralı araç ödünçmüş

Sultan Abdülhamit’in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen “Vefatının 150. yıldönümünde Sultan Abdülmecid ve Dönemi” uluslararası sempozyumuna geldiği Chrysler marka otomobilin, ödünç olduğu ortaya çıktı.Abdülh

Saltanat tuğralı araç ödünçmüş

Sultan Abdülhamit’in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen “Vefatının 150. yıldönümünde Sultan Abdülmecid ve Dönemi” uluslararası sempozyumuna geldiği Chrysler marka otomobilin, ödünç olduğu ortaya çıktı.

Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun ağabeyi Orhan Osmanoğlu, “Arkadaşımız Osmanlı’yı bizden daha fazla sever. Onun ısrarı ile kardeşim bu araçla gitti.” dedi.

Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen önceki gün düzenlenen “Vefatının 150. yıldönümünde Sultan Abdülmecid ve Dönemi” uluslararası sempozyumuna, Sultan Abdülhamit’in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ile Sultan Abdülmecid’in 5. kuşaktan torunu Osman Selahattin Osmanoğlu da katılmıştı. Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu toplantıya önünde tuğra bulunan 34 NKS 36 plakalı Chrysler marka bir otomobille gelmişti.

Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun ağabeyi Orhan Osmanoğlu, aracın kardeşinin bir arkadaşına ait olduğunu söyleyerek, “Arkadaşımız Osmanlı’yı bizden daha fazla sever. Onun ısrarı ile kardeşim bu araçla gitti. Önündeki Osmanlı tuğrasının çok dikkat çekeceğini kardeşime söylemiştim” dedi.

Deniz motoruyla döndüm
Toplantıya katılanlardan Osman Selahattin Osmanoğlu ise, bu otomobille hiç ilgisinin olmadığını belirterek, “Araç benim değil. Ben Dolmabahçe’ye taksi ile geldim. Üsküdar’daki evime de deniz motoru ile döndüm. Kabataş-Üsküdar motoruna bindim. Osmanlı arması benim de dikkatimi çekti ve kuzenim Şehzade Abdülhamit Kayıhan’a neden taktığını da sordum” dedi.

Osman Osmanoğlu, “Oraya çağrılmaktan memnun oldum. Ailemiz Dolmabahçe Sarayı’nda yaşadı. Benim için Dolmabahçe’de olmak çok özel” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler