Saldırıyı protesto bahanesiyle iş yerlerine saldırdılar

KESK Muş Şubeler Platformunun Ankara'daki saldırıya tepki göstermek amacıyla düzenlediği basın açıklamasında gergin anlar yaşandı. Bazı eylemciler çevredeki iş yerlerine zarar verdi. Esnaf duruma tepki gösterdi.Eski Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları H

Saldırıyı protesto bahanesiyle iş yerlerine saldırdılar

KESK Muş Şubeler Platformunun Ankara'daki saldırıya tepki göstermek amacıyla düzenlediği basın açıklamasında gergin anlar yaşandı. Bazı eylemciler çevredeki iş yerlerine zarar verdi. Esnaf duruma tepki gösterdi.

Eski Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde toplanan KESK üyeleri, HDP Muş milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan ile çok sayıda kişinin katılımıyla Belediye Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı. Burada Eğitim-Sen Dönem Sözcüsü Derya Yolcu'nun basın açıklamasını okuması esnasında sloganların atılması tansiyonu yükseltti.

Açıklama esnasında sloganların atılmasına "dağılın" uyarısında bulunan polisin üzerine yürüyen HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan, tepki gösterdi. Polis müdürü ve HDP'li milletvekillerin tartışmasına partililer de katılınca kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginliğin yatıştırılmasının ardından basın açıklaması sona erdi.

UYARILARA RAĞMEN DAĞILMADILAR

HDP seçim aracından yapılan uyarılara rağmen İstasyon Caddesi üzerindeki polisevi mevkiinde bir grubun slogan atarak taşkınlık çıkarması üzerine polis müdahale etti. Eylemciler iş yerlerinin camlarını kırılırken, bazı araçlara da zarar verdi.

ESNAF TEPKİLİ: BİZ DE KÜRT'ÜZ

Olaylar esnasında iş yerinin camları kırılarak zarar gören esnaflardan İ.E., duruma tepki gösterdi. Ergün, "Basın açıklaması sonrasında esnafın camlarının kırılması, barış süresi, barış diye yapılan miting böyle olur mu? Böyle esnafın camına zarar verilir mi? Miting yapıyorsan demokrat bir şekilde, herkese özgürlük verilmiş bu devlet. Hiç kimse böyle olmasını ister mi? Benim ve yan tarafımdaki komşularımın camlarını kırmaya ne hakları var bunların? Biz de esnafız, biz de doğuluyuz ve Kürtüz. Kürtlükle, barışla bunun böyle olmasının ne alakası var. Barışsa, düzgün dürüst yürüyüşünü yaparsın sloganını atar çıkar gidersin. Bu kadar insanı üzmenin bir manası var mı? Yeter artık" şeklinde konuştu.

Saldırıyı protesto bahanesiyle iş yerlerine saldırdılar

Saldırıyı protesto bahanesiyle iş yerlerine saldırdılar

Saldırıyı protesto bahanesiyle iş yerlerine saldırdılar

Saldırıyı protesto bahanesiyle iş yerlerine saldırdılar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler