Saldırganların kimliği belirlendi

AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na saldırı düzenleyen 2 zanlının Çorumlu oldukları öğrenildi.Zanlılardan Muharrem K.'nın, 2003 yılında Çorum kırsalında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından terör örgütü DHKP-C'ye yönel

Saldırganların kimliği belirlendi

AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na saldırı düzenleyen 2 zanlının Çorumlu oldukları öğrenildi.

Zanlılardan Muharrem K.'nın, 2003 yılında Çorum kırsalında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından terör örgütü DHKP-C'ye yönelik ortaklaşa düzenlenen operasyonda örgüte yardım ve yataklıktan gözaltına alındığı ortaya çıktı.

O dönem gözaltına alınarak tutuklanan zanlılardan Muharrem K.'nın 2 yıl hapis yattığı ve 2005 yılında tutuksuz yargılanmak üzere cezaevinden tahliye edildiği, Yargıtay tarafından cezası onanan Muharrem K.'nın ardından daha sonra yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçtığı bilgisine ulaşıldı. Diğer zanlı Murat K.'nın ise uzun yıllar önce Çorum'u terk ederek bütün irtibatını kestiği bildirildi.

Bir süre yurt dışında kalan Muharrem K.'nın, tekrar Türkiye'ye giriş yaptığı ve diğer zanlı Murat K. ile AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edildi. AK Parti genel merkezine yapılan saldırıda başkanlık makamının bulunduğu katın özellikle seçildiği kaydedilirken, lav mermisinin isabet ettiği bölgenin Başbakan Erdoğan'ın makam odasının bir metre uzaklıkta olduğu bildirildi.

Öte yandan, saldırıyı gerçekleştiren M.K. ve M.K.'nın daha önce açıklanan 15 kişilik bombacı listesinde olduğu ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü 15 kişilik listede yer alan her iki zanlının Yunanistan'da oldukları bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler