Sakarya’da yine Deprem Oldu

 Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen, Sakarya’da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremin doğal bir gelişme olduğunu belirterek, halkın panik yapmaması gerektiğini söyledi. Gülen, gazetecilere yaptığı açı

Sakarya’da yine Deprem Oldu

 

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen, Sakarya’da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremin doğal bir gelişme olduğunu belirterek, halkın panik yapmaması gerektiğini söyledi.

 

Gülen, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin SAÜ’deki istasyon tarafından kaydedildiğini ifade ederek, ”Bu depremden önce 09.56′da büyüklüğü 2.3 olan bir öncü ve ana şokun ardından da büyüklükleri 2.1 ve 2.6 arasında değişen 6 artçı sarsıntı, SAÜ-1 deprem istasyonunca kaydedilmiştir. Bu deprem aktiviteleri doğal olup, halkımızın panik yapmaması gerekir” diye konuştu.

 

Gülen, şunları kaydetti:

 

”Bu deprem Kuzey Anadolu Fayı üzerinde meydana gelmemiştir. Kuzey Anadolu Fayı’na eşlenik konumda bulunan kuzeydoğu-güneybatı uzanımlı bir takım faylar Kuzey Anadolu Fayı’nın kuzeyinde yer almaktadır. Deprem, bu eşlenik ikincil faylardan birisi üzerinde yer almaktadır. Bu ikincil faylar arasında Hendek Fayı da yer almaktadır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler