Sakarya Valisi yeni konutuna taşındı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesi Çark Caddesinde bulunan ve Sakarya'da görev yapan valilerin 1958 yılından beri kullandığı vali konağı artık kullanılmayacak.

Sakarya Valisi yeni konutuna taşındı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesi Çark Caddesinde bulunan ve Sakarya'da görev yapan valilerin 1958 yılından beri kullandığı vali konağı artık kullanılmayacak. 1967 ve 1999 olmak üzere iki büyük deprem gören Vali Konağı'ndan hafta içerisinde ayrılan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, 17 Ağustos 1999 depreminin ardından kalıcı konutların yapıldığı bölge olan Camili Mahallesine inşa edilen yeni vali konağına taşındı.

4,5 milyon liraya mal olan yeni vali konağını kullanacak olan Vali Mustafa Büyük'e, mahalle sakinleri de konağın ulaşım yolu üzerinde ki bir duvara astıkları pankartla hoş geldiniz dedi.

31 Mayıs 2010 tarihinde Sakarya Valiliğine atanan Büyük'ün, Sakarya'ya ilk geldiği günlerde nerede oturacağı merak konusu olmuş; Vali Büyük Çark Caddesinde bulunan tarihi binayı tercih etmişti. Konağın Van Depreminin ardından güvenli olup olmadığı tartışılmaya başlanması üzerine, Büyük'ün orta hasarlı binalarla ilgili bir dönüşüm çalışması içerisinde olan Sakarya'ya örnek olması amacı ile yeni konağına taşındığı tahmin ediliyor.

18 dönüm arazi içerisinde yer alan yeni vali konağı 3 katlı ve 500 metrekarelik bir alanda inşa edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem