’’Sahte kasetlerden medet umuyorlar’’

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Anketlerde de sonuç alamayanlar adeta denize düşen yılana sarılır gibi yılandan medet umuyorlar. Sahte kasetlerden medet umuyorlar. İstiyorlar ki bu kasetler kendilerini ümitsizlik çukurundan çıkaracak. Sanıyorlar ki bu

’’Sahte kasetlerden medet umuyorlar’’

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Anketlerde de sonuç alamayanlar adeta denize düşen yılana sarılır gibi yılandan medet umuyorlar. Sahte kasetlerden medet umuyorlar. İstiyorlar ki bu kasetler kendilerini ümitsizlik çukurundan çıkaracak. Sanıyorlar ki bu kasetler anketlerdeki en dipten yukarı çıkartacak ama yanılıyorlar” dedi.

Bakan Yılmaz, Sivas’ın Şarkışla ilçesinde AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği aday tanıtım toplantısına katıldı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, “2014 Milli İradeye Saygı mitingini gerçekleştirdik Sivas’ta. Milli İradeye Saygı mitingini neden Sivas’ta başlattık, çünkü 4 Eylül 1919’da İrade-i Milliye’yi hakim kılma esastır diyordu. O zamanlar bu ülke savaş halinde, savaşı kazanır mıyız bilen yok. Birileri diyor ki kendilerini haktan üstün görenler, bu millet kendini yönetemez, bu millet aciz, yönetmek ya Amerikan mandasında ya da İngiliz mandasında olsun. İşte manda isteyenlere dur demek için İrade-i Milliye bize yeter diyoruz. Aradan yaklaşık 95 yıl geçti. Bugün de Türkiye’yi kimin yönetmek istediğine dışarıdaki dış güçler ve içerdeki iş birlikçileri beraber karar vermek istiyorlar. İşte 30 Mart’taki seçimlerle bir kez daha manda yönetimine ama çağdaş mandacılara hayır diyeceğiz. Biz bu seçimle birlikte bir kez daha diyeceğiz ki yedi düvene, bu milleti yönetecekleri belirlemek Türk milletine aittir. Bu milletin yöneticilerini biz seçtik, biz götürürüz. İşte bunun için 30 Mart seçimleri yerel yönetimden de öte bir anlamı vardır. Bu 30 Mart seçimleri sadece yerel seçim değil, onun ötesinde Cumhurbaşkanlığı seçimi ve onun ilerisinde yapılacak genel seçimleri de belirleyecektir. İşte biz diyeceğiz ki bu millet kendi kaderini tayin eder. Dışarıdan dayatmalara, plan yapanların planlarını oyları ile boşa çıkarır diyeceğiz” dedi.

Muhalefetin kaset komploları ile seçim kazanmak çabasına girdiğini söyleyen Bakan Yılmaz, “Muhalefet çaresiz, muhalefet her seçime girmiş 2002 yılından bu yana kadar her seçimi kaybetmiş. Çünkü planların üzerinde bir plan vardır, kaderin üstüne bir kader vardır. Anketlerde de sonuç alamayanlar adeta denize düşen yılana sarılır gibi yılandan medet umuyorlar. Sahte kasetlerden medet umuyorlar. İstiyorlar ki bu kasetler kendilerini ümitsizlik çukurundan çıkaracak. Sanıyorlar ki bu kasetler anketlerdeki en dipten yukarı çıkartacak ama yanılıyorlar. Çünkü AK Parti’yi milletin gözünden indiremezler. Millet kendi gözüne hakketmeyeni, millete hizmetkar olmayanı, millete üstten bakanı koymaz. Onlar sanıyorlar ki AK Parti olmazsa mesele kalmayacak, halbuki AK Parti olmasa millet yine onlara oy vermeyecek. Çünkü onların milletin gönül frekansını, dilini tutması imkansız. Millet kavga edeni tutmaz, iki kelimesinden biri küfür olanı tutmaz, millet müfterilere oy vermez. Onlar sanıyorlar ki AK Parti sussa mesele kalmayacak. AK Parti milletinin gür sesidir. AK Parti sussa millet konuşur. AK Parti sussa millet susmaz. Onlar sanıyorlar ki AK Parti’den kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki AK Parti’den kurtulsalar milletin ahından kurtulamazlar. Milletin ahından kurtulsalar tarihin hükmünden kurtulamazlar. Onlar daha önce yaptıkları gibi kendilerince bir resmi tarih oluştursalar, o resmi tarihin hükmünden de kurtulsalar, rabbimin divanında hesap gününden kurtulamazlar” şeklinde konuştu.

“Bu millet Recep Tayyip Tayyip Erdoğan’ı unutmaz” diyen Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

“Bu millet son 200 yıllık Türk tarihinin en güçlü devletini ihya edenleri unutmaz. İhya edenleri bu kutlu medeniyet yolunda yalnız bırakmaz. Sessiz milyonların sesi, mazlumların sırdaşı, gariplerin yoldaşı, gücünü milletten alan ne Recep Tayyip Erdoğan’ı unutur ne de AK Parti’yi yalnız bırakır. Bu milleti 21. yüzyılda çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkaracak, medeniyet yarışının en önünde gidecek AK Parti kadrolarının çizmiş olduğu noktada milletle beraber devam edecek. Son 10 yılda milli geliri 3 kat arttıran, yoksulluğu azaltan, göreceli olarak adil gelir dağılımını paylaşımını sağlayan bir sosyal devlet yolunda ilerleyen AK Parti’yi bu millet yalnız bırakmaz. Bu kutlu yürüyüşünde bu milleti hızlı trenle tanıştıran dünyada ilk ve tek tüp geçitten Marmaray’ı bu ülkenin hizmetine koyan ve bölünmüş yollarıyla, otoyollarıyla karayolunu halkın hizmetine veren, havayolunu halkın yolu yapan AK Parti’yi bu millet unutmaz. 80 yılda yapılan bölünmüş yolun 3 katından fazlasını biz AK Parti döneminde yaptık. Millet bunu unutur mu? Ama benim aziz kardeşlerim 10 yılda 80 yıldan daha fazla yaptığımız hizmetleri birer birer anlatacaktır. Çünkü bu millet inkar etmez.”

Halkın gözünde CHP’nin yerinin olmadığını ifade eden Yılmaz, “Menderes ve CHP vardı, Menderes’i seçti. Demirel ve CHP vardı, Demirel’i seçti. Özal varken de halkçı parti SHP vardı Özal’ı seçti ve AK Parti, CHP vardı, AK Parti’yi seçti. Yine AK Parti olduğu sürece bu aziz milletin imtihanı yanılmadan 30 Mart günü AK Parti’ye oy verecektir. Demokrasi çıtasını yükselten, başörtüsü yasağını üniversitelerde kamu kurumlarından, TBMM’den kaldıran, meslek liselerine uygulanan haksız kat sayıyı kaldıran, herkesin dilinde ve dininde özgürce yaşamasını sağlayan bu AK Parti’yi bu kutlu yolda bu millet yalnız bırakmaz. Bu ülkedeki 30 yıllık kardeş savaşını barış sürecine çeviren, tarihe sığmayan şehitlerimizin emaneti olan bu vatanı insanını ve değerlerini dünyada itibar görür haline getiren AK Parti’yi bu millet yalnız bırakmaz. Çünkü biz inanıyoruz ki yoktan da, vardan da öte bir var vardır. Ne yapsalar boş, onlar ne kadar tuzak kurarlarsa kursunlar inşallah 30 Mart rabbimin inayeti ile 30 Mart günü yerle yeksan olacaktır. Merhum Başbakan Menderes bu cunta aşıklarına, bu milleti beğenmeyenlere, göbeğini kaşıyan adam diyenlere yeter söz milletindir diyerek karar verdi. Ancak milletten aldığı sözü 60 darbesi ile astılar. Şimdi bizde diyoruz ki Menderes’ten sonra yeter söz de karar da milletindir. İşte bunu 30 Mart günü hep beraber söyleyeceğiz. İnanıyoruz ki çağdaş mandacıların değil, halkımızın dediği olacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem