Sahte indirimlerine dikkat!

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, yılbaşında ihtiyaç fazlası harcamalar yüzünden hane halkı bütçesinin açık verdiğini belirterek, "Bu nedenle tüketicilerin 'yalancı indirimlere' dikkat etmesi ve ihtiyaç fazlası ürünlere har

Sahte indirimlerine dikkat!

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, yılbaşında ihtiyaç fazlası harcamalar yüzünden hane halkı bütçesinin açık verdiğini belirterek, "Bu nedenle tüketicilerin 'yalancı indirimlere' dikkat etmesi ve ihtiyaç fazlası ürünlere harcama yapmaktan kaçınması gerekmektedir" dedi.

Ağaoğlu, tüketicilerin özel tarih ve bayramlardaki promosyon ve cazip tekliflerle aşırı harcamaya yöneldiğine dikkati çekti.

Yılbaşı sepetleri

Özellikle "yılbaşı sepeti" diye adlandırılan hediyelik ürünlerin içine son kullanma tarihi geçen bayat kuruyemiş, çikolata ve bisküvilerin konulabildiğine dikkati çeken Ağaoğlu, bu yönde şikayetler aldıklarını söyledi.

Hediyeyi alan kişinin paketteki ürünün son kullanma tarihi geçmiş dahi olsa "ayıp olur" düşüncesiyle şikayetini iletmediğini vurgulayan Ağaoğlu, "Kendisi de satın almadığı için fiş ya da fatura ibraz edemeyeceğinden hakkını satıcı mağaza nezdinde de arayamayacaktır. Dolayısıyla bu tür önceden hazırlanmış hediyelik ürünler almak durumunda kalırsak mutlaka içindeki ürünleri dikkatle inceleyelim" şeklinde konuştu.

Ağaoğlu, gıda ürünlerinin son kullanma tarihi geçmiş, markasız ve menşei belirsiz olmamasına özen gösterilmesi gerektiğine işaret ederek, aksi halde hediye verilen kişinin rencide olabileceğini söyledi.

Yılbaşı turları

Özel günlerde tatile gidenlerin olduğunu anımsatan Ağaoğlu, bazı popüler mekanlarda kalabalıktan ötürü hizmet kusuru, yiyecek ve içeceklerde de kalite düşüklüğü yaşanabildiğini dile getirdi.

"Tatil yapacak kişilerin dikkatli olmalarında yarar var" diyen Ağaoğlu, "Mali gücü yerinde olup tatile çıkmayı düşünenlerin de seçecekleri tatil tesisiyle ilgili ayrıntılı inceleme yapıp paket tur sözleşmesini dikkatle inceledikten sonra imzalamaları, eksik yer varsa sözleşmeye ilave etmeleri, tatillerinin zehir olmaması için önemli unsurdur" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler