Sahte avukata 8 yıl hapis istemi

Balyoz Davası’nın hükümlüsü emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın savunmasını üstlenenlerden sahte avukat olduğu belirlenen Seda A. hakkında ‘dolandırıcılık ve avukatlık yapmak yetkisini taşımadıkları halde avukatlara ait yetkileri kullanmak’ suçlarından 2 yıld

Sahte avukata 8 yıl hapis istemi

Balyoz Davası’nın hükümlüsü emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın savunmasını üstlenenlerden sahte avukat olduğu belirlenen Seda A. hakkında ‘dolandırıcılık ve avukatlık yapmak yetkisini taşımadıkları halde avukatlara ait yetkileri kullanmak’ suçlarından 2 yıldan 8 yıla kadar hapsi istemi ile iddianame düzenlendi.

Balyoz davasının hükümlüsü emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın ailesinden çeşitli tarihlerde toplam 3 bin 700 TL para aldığı iddia edilen Seda A. hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

ÇETİN DOĞAN MÜŞTEKİ
Çetin Doğan’ın savunmasını üstlenenlerden sahte avukat olduğu belirlenen Seda A. hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlendi. İddianamede Çetin Doğan, eşi Nilgül Doğan ile avukatları Hüseyin Ersöz müşteki olarak yer aldı.

AİLEDEN PARA ALDI
Seda A.’nın şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, şüphelinin Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve Doğan’ın sanıkları arasında bulunduğu 28 Şubat davasına kendini avukat olarak tanıtarak katıldığı belirtildi. Çetin Doğan’nın ailesinden çeşitli tarihlerde toplam 3 bin 700 TL aldığının ifade edildiği iddianamede, şüphelinin avukatlık yapma yetkisi taşımadığı halde avukatlara ait yetkileri kullanma suçunu ve dolandırıcılık suçunu işlediği belirtildi.

8 YILA KADAR HAPSİNİ İSTEDİ
Savcılık Seda A.’nın ‘dolandırıcılık ve avukatlık yapmak yetkisini taşımadıkları halde avukatlara ait yetkileri kullanmak’ suçlarından 2 yıldan 8 yıla kadar hapsini istedi.

“BABAM İÇİN YAPTIM" DEMİŞTİ
Soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta ifade veren Seda A., "Memlekette, benim avukat olduğumu sanıyorlardı. Bende insanların benim hakkımdaki düşüncelerini boşa çıkarmamak ve babamın eşe dosta karşı zor durumda kalmaması için avukat olmadığımı açıkça söyleyemedim" dediği belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem