Sahte albay yakalandı

Kendisini Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'nda albay rütbesinde İstihbarat Şube Başkanı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şahıs, jandarma tarafından yakalandı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kendisini Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'nda albay rüt

Sahte albay yakalandı

Kendisini Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'nda albay rütbesinde İstihbarat Şube Başkanı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şahıs, jandarma tarafından yakalandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kendisini Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'nda albay rütbesinde İstihbarat Şube Başkanı olarak tanıtan ve hedef aldığı şahıslar ile bu şekilde irtibat kurarak dolandırıcılık yapan şahsı yakalamak için çalışma başlattı. Bir ay süren fiziki takip neticesinde söz konusu şahsın temas kurduğu kimselere kendisini görevi gereği birlik dışında sivil kıyafetli olarak bulunan, aynı zamanda istihbari çalışmaları da olan bir kişi olarak tanıtarak vatandaşların güvenini kazandığı tespit edildi. Ekipler tarafından şüphelinin dolandıracağı kişilere inşaat firmalarına isterlerse lojman/bina tadilatlarında ihale aldırabileceği ya da tekstille uğraşan firmalara kumaş ihalesi aldırabileceği, İstanbul ili Bakırköy ve Beşiktaş'ta bulunan vakıflara ait otopark işletmelerinin ihalelerine müdahale edebileceği vaatlerinde bulunduğu öğrenildi. Yapılan çalışmalar neticesinde Jandarma Asayiş Devriyesi tarafından durdurulan şahsın üzerinde yapılan kontrolde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yapan personelin kullandığı üniforma giydiği tespit edildi. Bunun üzerine şahıs gözaltına alındı. Şahsın yapılan sorgulamasında bu zamana kadar tespit edilebilen 5 kişiyi bu yöntemle dolandırdığı ve bu kişilerden yaklaşık 80 bin TL kazanç sağladığı tespit edildi.

Zanlı, sorgulamanın ardından hakkında "sahte askeri personel/nitelikli dolandırıcılık" suçundan düzenlenen suç dosyası ile adliyeye sevk edildi. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sahte albay yakalandı

Sahte albay yakalandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler