Şahin'den tv dizilerine 'mutlu aile' ayarı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yeni kampanya ile 300 ailenin "koruyucu aile" olmak istediğini belirterek, "Özellikle senarist ve yapımcılar Koruyucu Aile Sistemi'ni dizini içerisinde anlatarak, destekleyerek bize yardımcı olmak istedikleri

Şahin'den tv dizilerine 'mutlu aile' ayarı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yeni kampanya ile 300 ailenin "koruyucu aile" olmak istediğini belirterek, "Özellikle senarist ve yapımcılar Koruyucu Aile Sistemi'ni dizini içerisinde anlatarak, destekleyerek bize yardımcı olmak istediklerini söylediler. Bu bakımdan sistem tuttu" dedi.

Bakan Şahin, yerli televizyon dizilerinde nefret içerikli söylemler yerine sosyal içerikli mesajların işlenmesini istedi. Birlik Vakfı Ankara Şubesi tarafından Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen "Ankara konuşmaları" etkinliğine katılan Bakan Şahin, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin yerli televizyon dizilerinde "Koruyucu Aile Sistemi"ne yönelik verilen desteklerin hatırlatılması üzerine, "Koruyucu Aile Sistemi, Gönül Elçileri Sistemi'mizin içerisinde ilk çalıştığımız alan. Biz Koruyucu Aile Yönetmeliği'mizi değiştirdik, çünkü sıcak yuvayı, ailenin çocuğa özgüveni, sevgiyi ve şefkati verdiği yer aile bazlı oluyor. Biz yönetmelik sistemini değiştirerek, aileleri mali olarak destekleyip, bir de evlat edinme sisteminde tüzüğü de değiştirerek, eğer evlat edinecekse, o çocuğa sıra geldiyse, koruyucu aileye sorarak onun evlat edinmesini istiyorsa öncelleyecek güçlü bir alt yapıyı oluşturduk. Şu anda 5 bine yakın gönül elçimiz oldu. Yeni kampanyayla da 300 ailemiz koruyucu aile olmak istediğini söyledi.

Bu konuda toplumun kafasındaki soru işaretlerine cevap bulması çok önemli, burada da yerel medya ve medyanın içerisinde verilen hikayelerde Koruyucu Aile Sistemi'nin ne işe yaradığı, olduğu zaman da sistem nasıl çalışıyor, onu gösterecek örnekler olunca toplumun algısı daha hızlı bir şekilde sistemi anlıyor ve daha fazla talebe dönüşüyor. Bu bakımdan medyanın bu alandaki gücünü önemsiyoruz, Koruyucu Aile Sistemi'nde de ciddi bir destek alıyoruz, kamu spotlarımızla da neden koruyucu aile yapmak istediğimizi anlatıyoruz. Özellikle senaristler ve yapımcılar Koruyucu Aile Sistemi'ni dizinin içerisinde anlatarak, destekleyerek bize yardımcı olmak istediklerini söylediler. Bu bakımdan da bu sistem tuttu, İnşallah hızlı bir şekilde sayımızı çoğaltacağız" ifadelerini kullandı.

"Krem" dizisinde bundan sonra 'koruyucu aile' nasıl olunacağı, başvuru yolları ve kimsesiz çocuklar işlenecek. Uygulamanın temeli geçen yıl yapılan televizyon izleme alışkanlıklarına ilişkin araştırmanın sonuçlarına dayanıyor.

DOĞUM İZİNLERİNİN 6 AYA ÇIKARILMASI
Bakan Şahin, "Doğum izinlerinin 6 aya çıkarılması kadın istihdamı açısından sorun mu?" şeklindeki soru üzerine ise, "Bu konu şu anda çalışma aşamasında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile oturup çalışacağız. Hiçbir kesimi mağdur etmeyecek, hem nitelikli nüfusu çoğaltacak, hem aileyi güçlendirecek, hem kadının ekonomik hayatta olacağı modelleri, kendi modelimizi oluşturmak durumundayız. Bunun üzerinde de bütün bakanlıklar yoğun bir şekilde çalışıyor, netleşince paylaşacağız" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem