Sahibinden satılık savaş uçağı!

İspanya Savunma Bakanlığı savaş uçaklarının bir kısmını toptan satışa çıkardı. Uçakların hepsine bir kalemde teklif verecek ülkelere ise büyük indirim yapılacağı belirtildi.El Pais gazetesinde yer alan haberde, Albecete üssü’nde konuşlandırılan Mirage F-1

Sahibinden satılık savaş uçağı!

İspanya Savunma Bakanlığı savaş uçaklarının bir kısmını toptan satışa çıkardı. Uçakların hepsine bir kalemde teklif verecek ülkelere ise büyük indirim yapılacağı belirtildi.

El Pais gazetesinde yer alan haberde, Albecete üssü’nde konuşlandırılan Mirage F-1 uçaklarının bakımları için Savunma Bakanlığından yeterli bütçe ayrılamadığına işaret ederek bu savaş uçaklarının satılmasına karar verildiğini yazdı.

38 MİLYONA 19 UÇAK

Bakanlığın 19 Mirage F-1 savaş uçağı için yaklaşık 38 milyon avroluk bir fiyat belirlediğini vurgulayan gazete ihale için son başvurma tarihinin 1 Ocak 2014 olarak belirledi.

Yetkililer, savaş uçaklarının bakımlarının çok pahalıya mal olduğunu vurgulayarak ya sürekli bakıma tabii tutacaksınız ya da paslanıp hangara çekilmek zorunda kalacaklar, bütçe olmayınca en iyi yol bunları elden çıkarmak sözleri ettiler.

El Pais gazetesi, Mirage F1 ler için daha şimdiden Mısır, Arjantin ve Ekvador ülkelerinden teklifler geldiğini de kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem