Sağlık sigortasında 'cebinden öde' dönemi

2014 yılı programı, sağlıkta ‘sıkılaştırma tedbirlerinin’ yürürlüğe gireceğini net bir şekilde ortaya koydu.Programda yer alan bir madde ise, alınacak tedbirlerin 75 milyonu yakından ilgilendireceğini gösteriyor.Buna göre Aralık ayı itibariyle, Sosyal Güv

Sağlık sigortasında 'cebinden öde' dönemi

2014 yılı programı, sağlıkta ‘sıkılaştırma tedbirlerinin’ yürürlüğe gireceğini net bir şekilde ortaya koydu.

Programda yer alan bir madde ise, alınacak tedbirlerin 75 milyonu yakından ilgilendireceğini gösteriyor.

Buna göre Aralık ayı itibariyle, Sosyal Güvenlik Kurumu, Maliye Bakanlığı, sağlık bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı kapsamlı bir çalışma ile ‘sağlıktaki temel teminat paketini’ oluşturacak.

Temel teminat paketi kapsamı dışında kalan hizmetlerde ise, tamamlayıcı sağlık sigortaları devreye girecek.

NELER ÇIKARTILACAK?

Temel teminat paketi, genel sağlık sigortası kapsamında sigorta tarafından ödemesi yapılan tüm tedavi ve ilaçları kapsıyor.

Şu anda bu paket, tüp bebekten, göze kadar geniş bir alanda yapılan tedavileri ve birçok ilacı kapsıyor. Ancak bu paketin çok geniş olduğu ve bazı ödemelerin kapsam dışına çıkarılması gerektiği yolunda dönem dönem çeşitli açıklamalar da yapılıyor.

2014 yılı program bu yöndeki açıklamaların, gelecek yıl itibariyle yaşama geçirileceğini ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem