Sağlık Bakanlığı’nda yeni T.C. skandalı!

 Sağlık Bakanlığı, tabelalardaki Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan T.C'nin kaldırılmasından vazgeçti ancak organ bağışı kartlarında yine çok tartışılacak bir değişikliğe gitti.Doku ve Organ Bağış Belgesi organ bağışı kartı Organ Nakli Ve Diyaliz Hiz

Sağlık Bakanlığı’nda yeni T.C. skandalı!

 

Sağlık Bakanlığı, tabelalardaki Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan T.C'nin kaldırılmasından vazgeçti ancak organ bağışı kartlarında yine çok tartışılacak bir değişikliğe gitti.

Doku ve Organ Bağış Belgesi organ bağışı kartı Organ Nakli Ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanlığı Organ ve Doku Bağış Kartı sağlık bakanlığı t.c. sağlık bakanlığı tc Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Yenilenen kartlara bağışta bulunacak vatandaşlar için 'Kemik ve yüz' gibi seçenekler eklendi. Ancak T.C. ibaresi kaldırıldı.

Akşam’ın haberine göre, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Organ Nakli Ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanlığı, 81 ilin valiliğine yazı göndererek, organ bağışı yapan vatandaşlara verilen kartların güncellendiğini bildirdi.

Bugüne kadar kullanılan 'Doku ve Organ Bağış Belgesi'nin adının 'Organ ve Doku Bağış Kartı' olarak değiştirildiği belirtildi. Gerekçe olarak da şöyle denildi: Ülkemizde nakil cerrahisinin artması, yeni tedavi işlemlerinin uygulanması nedeniyle bazı organ ve dokuların da bağış kartında yer alması gerekliliği doğmuştur.

Yenilenen kartlarda, organlarını bağışlamayı kabul eden kişilere sunulan seçeneklere 'Kıkırdak, ekstremite, tendon, üst solunum, kemik, ince barsak, üst sindirim yolu, kas dokusu ile yüz ve saçlı deri' eklendi. Ancak T.C. ibaresi kaldırıldı. Yeni kartlar sağlık merkezlerine yollanmaya başlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem