Sağıroğlu: “Paralel yapı kumpası var“

Trabzon'un Yomra İlçesi Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, MHP'li belediye meclis üyesi Hasan Bayrak'ın iddialarına cevap verdi.

Sağıroğlu: “Paralel yapı kumpası var“
Trabzon'un Yomra İlçesi Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, MHP'li belediye meclis üyesi Hasan Bayrak'ın iddialarına cevap verdi.

Başkan Sağıroğlu, kendisine paralel yapı kumpası yapıldığını ileri sürerek, "Müteahhitlik yapan ve bizle çalışan herkese sorsunlar bir kişiye sorun çıkardıysam ve rüşvet aldığımı iddia eden bir kişi çıkarsa istifa ederim" dedi.

İmar, 3194 imar kanunu ile yapılan bir uygulamadır. Burada imarı dikey ve yatay kullanabilirsiniz bu kanuni haktır. Tabandan daraltmak suretiyle kaç kata kadarsa devam eder. Yomra Trabzon'daki turizmin yüzde 50'sini temsil ediyor. Döküm sahaları ile ilgli sıkıntımız var. Bizde denizde dolgu alanı ile ilgili çalışmalarımız var. Yomra'ya 650 dönümlük bir dolgu alanı ve Yomra'nın çehresini değiştirecek bir proje ile uğraşıyoruz. O arkadaşımızın 17 dikelçesi var. Çeşitli yerlere başvurularda bulunmuş Büyükşehir zaten sürekli yazıları yazıyor. Hesabını her yerde veririz. Kanunların dışına çıkmadan görevimizi yapmaya çalışıyoruz.

Bu arkadaşımızın bir inşaatı var. 4 katlı ama 8 kat oldu. Neden oldu? Yer hesaplamaları sonunda 8 kat olduğu belirlendi ve bu şekilde yapıldı kendiside burada ikamet ediyor. İnşaatını yapana sorun "Başkan hiç sorun çıkardı mı?" diye. Çıkardı derse burada bugün istifa ederim. İstisanalar dışında gelen projeler geriye iade edilecek. Bu istisna turizmdir. Bütün herkese elimizden geleni yapmaya çalıştık. Herkes sorsun savcılığı çağırsın. Mütaahhitlik yapan bir kişi rüşvet iddiasında bulunursa kabul ederim.

Bu yalan beyandan ötürü Özgün Gıda Shell kamera kayıtlarını istesinler. Bizim bir tane arabamız uğramak için bile olsa oraya gittiyse istifa ederim. Burada paralel yapı kumpası ile karşı karşıyayız. 

Bu arkadaşımız kendisi solcu bir arkadaşımız. Bir önceki seçimde saadet partisinden belediye başkan adayı oldu ve kendisiyle yarıştık. Daha sonra Has Parti'ye katılmış. Daha sonra ise AK Parti'ye katılma eğilimi göstermiştir. Kimse bizim icratımızı beğenmek mecburiyetinde değil. Eleştir ama eleştirinin bir uslubu var. Bu ithamları niye yapıyorsunuz. Elinizde belge yok. Bunun sonucu size gelecek. 

Allah şahidim olsun. Vallahi, billahi, tillahı benim bu olaylarla ilgili bilgim yok. Olsada engel olurdum. Trabzon'da günde kaç kişi kavga ediyor. Benim uzaktan yakından bir ilgim yok. Allah'ta beni buradan kaldırmasın. Bu basit bir kavgadan ibarettir.

Olayı size anlatayım. Küçük kardeşim çalışıyor buda geliyor. Kardeşim diyor ki 'Abi siyasi olarak abimle yarışıyorsun. Ben siyasetten anlamam ama bizi niye hırsızlıkla suçluyorsunuz?" dedi. O da 'hepiniz hırsızsınız' dedi ve aralarında kavga çıktı. Onun üzerinde ruhsatsız tabanca var, poliste. Neden bunlar konuşulmuyor?

Bu olayları şiddetle kınıyorum. Sorumlusu kim olursa olsun. İster kardeşim ister oğlum olsun. Suçluluar hukukun karşısında neyse suçu çekecekler. Yomralı vatandaşlarımdan özür diliyorum. Böyle nahoş olaylar yaşandığı için. 

Allah beni buradan kalkmayı nasip etmesin benim bu işten haberim yok.
Bu işi siyasi hareket haline getirerek meclis gündemine taşımak nedir? 

Devletten tek kuruşluk inşaatımız yoktur. Taşeron olarak çalışırlar. Bu da bizim ekmek paramızdır. 

MHP'li Davut Çakıroğlu'na birçok proje yapıyor. Sorun 'Yomra Belediyesi'nden size rüşvet isteği oldumu ve herhangi bir sorun çıkarıldı mı?' sorun. Biri çıksın Yomra belediyesine birşey verdim desin kabul ederim.

Bizde basından öğrendik. Gelecek hafta gelecekler. Her zaman geliyorlar. Gerekli incelemeleri yapacaklar.

İktidara karşı güçleri birleştirip. İktidarı değiştirmek için cemaat destekli operasyon yapılıyor. 


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem