Sadece polisin elinden yemek yedi, hastalığını yendi

Adana'da 3 yaşında lösemi hastalığına yakalandıktan sonra sadece polisin elinden yemek yiyen ve ilaçlarını içen Yağız Yıldız, 2 yıllık mücadelenin ardından lösemiyi yenerek 5. yaşını kutladı.Adanalı 5 yaşındaki Yağız Yıldız 15 Haziran 2013 günü yüksek ate

Sadece polisin elinden yemek yedi, hastalığını yendi

Adana'da 3 yaşında lösemi hastalığına yakalandıktan sonra sadece polisin elinden yemek yiyen ve ilaçlarını içen Yağız Yıldız, 2 yıllık mücadelenin ardından lösemiyi yenerek 5. yaşını kutladı.

Adanalı 5 yaşındaki Yağız Yıldız 15 Haziran 2013 günü yüksek ateş şikayetiyle babası Sait Yıldız (38) tarafından hastaneye götürüldü. Ancak doktor enfeksiyon kaptığını belirterek, ilaç yazıp gönderdi. Aradan 15 gün geçtikten sonra Yağız yine yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Burada kan örneği alındı ve değerlerinin düşük olduğu görüldü. Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucu Yağız'ın lösemi yani kan kanseri hastası olduğu belirlendi. Bunun üzerine Yıldız ailesi yıkıldı. Hemen çocuklarının tedavisine başlandı. Aile o günden sonra çocuklarının kanseri yenmesi ve ayağa kalkabilmesi için büyük bir mücadele örneği sergiledi.

POLİS SEVGİSİ "ARKA SOKAKLAR"DAN

Bu arada, yemek yeyip ilaç alması gereken Yağız bunları yapmayınca baba Yıldız ne yapacağını düşünürken haberlerde ABD'de lösemi hastası Miles Scott isimli bir çocuğun, "Batman" olmak isteyince "Bir Dilek Tut Vakfı"nın kolları sıvayıp yüzlerce kişinin başlattığı kampanyaya San Fransisco Emniyet Müdürlüğü'nün de destek verdiğini öğrendi. Baba bunun üzerine oğlunun bir televizyon kanalında yayınlanan "Arka Sokaklar" dizisini çok sevdiğini bu nedenle de polislere karşı aşırı sevgisi olduğunu çocuğunun belki eve polis gelirse yemek yeyip ilaç içebileceğini düşünerek hemen Adana Valiliği'ne başvurdu. Dönemin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, dönemin Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'a talimat verdi. Talimat üzerine Gürkan, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nden görevli Mehmet Akkaş (48) ve Caner Sağlam (40) isimli polis memurlarını eve gitmesi için görevlendirdi.

YEMEĞİNİ POLİSLERİN ELİNDEN YEDİ

Polisler her öğün eve gelerek Yağız'a önce yemek yedirip sonra ilaçlarını içirdi. Yağız telsizle oynarken polisler ise onun tedavisi için mücadele etti. Bu durum 2 yıl boyunca devam etti. Yağız'ın hastanede yattığı dönemlerde de polis hastaneye giderek burada yemek yedirip ilaç içirdi. Bu durumu duyan Arka Sokaklar dizisinin 3 oyuncusu da ilk uçakla Yağız'ın yanına gelip ona moral verdi. Ailesi Yağız'a bu tür sürprizler yaparak moralini sürekli yüksek tutup onun hayata tutunmasında çok önemli bir rol oynadı. Yağız'a 2 yıl boyuna Acıbadem Adana Hastanesi'nde Onkoloji Bölümü'nde Prof. Dr. Bülent Antmen tarafından tedavi uygulandı. Yağız'a ilik bulunamadı ancak yapılan tedavilere cevap vererek Yağız 2 yılın sonunda lösemiyi yenerek mücadeleyi kazandı. Artık Yağız anaokuluna bile başladı. Göndoğdu Koleji sahibi Yunus Gündoğdu Yağız'ın bütün eğitim boyunca masraflarını karşılama ve okulunda okutma sözü verdi. Yağız da Gündoğdu Anaokulu'nda okula başladı.

YAĞIZ ŞİMDİ 5. YAŞ GÜNÜNÜ KUTLADI

Baba Yıldız, bugünlere sabır ve tüm Türkiye'nin dualarıyla geldiklerini, bugün de Yağız'ın 5. yaş gününü kutladıklarını belirterek, "Yağız lösemi tedavisi gördü, 2 yıldan bu yana tedavi hala devam ediyor. O kritik süreyi inşallah bütün Türkiye'nin duasıyla atlattık. Şu anda ayda bir tedaviye gidiyoruz. Hocamızın da izniyle okula başladı. Yağız, Gündoğdu Okulları'na başladı. Okul, sahibi Yunus Gündoğdu beye teşekkür ediyorum. Şu anda ilik bulunamadı Yağız'a, ama dualarla mucize gerçekleşti. İlik olmadan bu çocuk yaşamaz diyorlardı. Yağız, görüyorsunuz Allah'a şükür bütün arkadaşlarıyla oynuyor. Okuluna da başladı Yağız, artık normal bir çocuk gibi ama yine de tedbiri elden bırakmıyoruz. Bu arada Yağız'ın iyileşmesinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü Bey'in de katkıları sonsuz. Ona da minnettarız. Bize en baştan hastanede olsun diğer her türlü imkanları sundu. Onların sayesinde ve dualarla bu günlere geldik. Bugün de doğum günü arkadaşlarıyla beraber mutlu olması için toplandık ve böyle bir etkinlik düzenledik" dedi.

BABA: "UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN"

Sait Yıldız, çocukları lösemiye yakalanan ailelere de tavsiyelerde bulunarak şöyle devam etti:

"Lösemi hastalığına yakalanan aileler öncelikle umutsuzluğa kapılmasınlar. Lösemi hastalığı diğer hastalıklardan farklı hiçbir şeyin önemi yok. Evler, paralar her şey gelip gider ama sağlık en başta geliyor. Bizim için her şey boş sadece Yağız'ın yaşaması önemli. Bütün lösemi hastaları aileleri hiç umutsuzluğa kapılmasınlar Allah'ın izniyle kurtulacaklar. Bu hastalıkta ilaç ve doktor mutlaka olmalı ama moral ve motivasyon inanın her şeyin üstesinden geliyor, onun için de morallerini güzel tutsunlar."

Baba Yıldız, Yağız'ın polis sevgisinin hala devam ettiğini ifade ederek, "Yağız, hala polis hastası. Polis gördüğü zaman konuşmadan gitmez. Gidiyor yine polislerle sohbet ediyor" diye konuştu.

Sadece polisin elinden yemek yedi, hastalığını yendi

Sadece polisin elinden yemek yedi, hastalığını yendi

Sadece polisin elinden yemek yedi, hastalığını yendi

Sadece polisin elinden yemek yedi, hastalığını yendi

Sadece polisin elinden yemek yedi, hastalığını yendi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler