Sabri Uzun: "Hrant Dink cinayeti istenilen gibi olsaydı..."

Haber61.net - Haber Servisi - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007 tarihinde gazete binası önğnde öldürülmesi sonrasında yaşanan gelişmeler sürüyor. Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun konu ile ilgili olarak açıklamalarda bu

Sabri Uzun: "Hrant Dink cinayeti istenilen gibi olsaydı..."

Haber61.net - Haber Servisi - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007 tarihinde gazete binası önğnde öldürülmesi sonrasında yaşanan gelişmeler sürüyor.

Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Uzun yaptığı açıklamada "Hrant Dink cinayeti istenilen gibi olsaydı Ergenekon'a gerek kalmazdı. Benim Dink cinayeti davasında vermiş olduğum ifadem kayıp. Hala bulamadılar" dedi. 

Cinayeti işleyen Ogün Samast'ın Samsun'daki jandarmalar ile fotoğrafının yayınlanmasını organize ettiklerini anlatan Sabri uzun, "Samsun'da 17 yaşındaki Ogün Samast yakalanıyor. Sonra bu fotoğraflar emaillerle İstanbul'a servis ediliyor. Bunlar cemaat gazeteleri. Sonra bir muhabiri Samsun'a yolluyorlar. Diyorlarki 'sen il jandarmayı ara sonra telefonu kapat.' Sonra da bu muhabir İstanbul'a dönüyor. Ona bu görüntüleri veriyorlar" şeklinde konuştu. 

Haber: Şükrü Üçüncü

ogun-samast.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem