Sabancı suikastının faili tutuklandı

Özdemir Sabancı suikastının faili İsmail Akkol tutuklandı. 9 Ocak 1996 tarihinde Fehriye Erdal ve Mustafa Duyar ile birlikte Sabancı Center'da Özdemir Sabancı, Nilgün Hasefe ve Haluk Görgün'ü öldüren İsmail Akkol, 20 yıl sonra, Aydın'ın Söke ilçesinde oto

Sabancı suikastının faili tutuklandı

Özdemir Sabancı suikastının faili İsmail Akkol tutuklandı.

9 Ocak 1996 tarihinde Fehriye Erdal ve Mustafa Duyar ile birlikte Sabancı Center'da Özdemir Sabancı, Nilgün Hasefe ve Haluk Görgün'ü öldüren İsmail Akkol, 20 yıl sonra, Aydın'ın Söke ilçesinde otogarda düzenlenen operasyonda Fadik Adıyaman adlı teröristle yakalanmıştı. Burada ifadesi alınan DHKP-C mensubu teröristler, ardından İstanbul'a sevk edildi.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan İsmail Akkol, tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi. "Terör örgütü" üyeliği suçundan kesinlenmiş hapis cezası bulunan Fadik Adıyaman da tutuklandı ve Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine sevk edildi.

Öte yandan İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman ile ilgili karar çıktığı dakikalarda üç kişi adliye önüne gelerek tutuklamaları protesto etti. Slogan atan şahıslar pankart açarak oturma eylemi yaptı. Polis etrafını çevirdi. İlk önce eylemcilerin elindeki pankartı aldı. Ardından polis şahısları yaka paça gözaltına aldı. Bu sırada eylemciler polise uzun süre direndi. Elleri kelepçelenen eylemciler, karga tulumba polis otosuna götürüldü.

OLAY

DHKP-C'li terörist Akkol, 9 Ocak 1996 tarihinde Fehriye Erdal ve Mustafa Duyar ile birlikte Sabancı Center'da Özdemir Sabancı ile Nilgün Hasefe, Haluk Görgün'ü öldürmüştü. Fehriye Erdal yurt dışına kaçmış, yakalanan Mustafa Duyar ise cezaevinde öldürülmüştü. Akkol, 11 Şubat 2014'te Atina'da yakalanmış, fakat Türkiye'ye iade edilmemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem