‘Rütbeye göre fiş’ isyanı

Maliye Bakanlığı’nda geçen yıl sürdürdükleri ‘sohbet’ eylemiyle, hem kendilerinin hemde diğer tümbakanlıklardaki uzmanlarınmaaşlarında iyileştirme yapılmasında öncülük eden uzmanlar, şimdi de yemekhanedeki fiş sistemine karşımücadele başlattı. Orduevlerin

‘Rütbeye göre fiş’ isyanı

Maliye Bakanlığı’nda geçen yıl sürdürdükleri ‘sohbet’ eylemiyle, hem kendilerinin hemde diğer tümbakanlıklardaki uzmanlarınmaaşlarında iyileştirme yapılmasında öncülük eden uzmanlar, şimdi de yemekhanedeki fiş sistemine karşımücadele başlattı. Orduevlerinde generalmasalarının kaldırılmasının ardından mavi fişli uzmanlar, sarı fişli bürokratlarınmasasına oturmak için eyleme geçti. Maliye yemekhanesinde 4 ayrı fiş düzeni bulunuyor. Çalışanlara statüsüne göre fiş veriliyor ve ayrı bölümlerde oturtuluyor.

BEYAZ FİŞ:

Genelmüdür ve üstü görevlerde bulunanlar. Yemekler garsonlar tarafından tabakla servis yapılıyor.

SARI FİŞ:

Genelmüdür yardımcısı, hukukmüşaviri, daire başkanı, grup başkanı, vergimüfettişi adıyla tek çatıda toplanan eskiMaliye müfettişleri, hesap uzmanları, kontrolörler ve vergi denetmenleri ile Hazine avukatları

MAVİ FİŞ:

Şubemüdürleri, Maliye uzmanları, defterdarlık uzmanları, mimar-mühendis unvanlı personel

KIRMIZI FİŞ:

Alt görevlerdeki memurlar. Yemekler kendileri tarafından tabldot tepsisiyle alınıyor.

‘SARI-MAVİ’ SAVAŞI VAR!

Maliye’dekimücadele, mavi ve sarı fişlilere ayrılan bölümde yaşanıyor. Yemekhanede salonun sol tarafımavi fişli, sağ tarafı ise sarı fişlimemurlara ayrılmış bulunuyor. Her iki tarafta da aynı yemekler çıkıyor ve iki tarafta da yemeklermasalara servis ediliyor. Aradaki tek fark isemavi fişlilere ayrılan bölümde yemekler tepside 4 tabak birden konularak masalara birlikte getirilirken, sarı fişlilere ayrılan bölümde tabaklarınmasaya tek tek konulması; yani bir tabak bittikten sonra diğerinin servis yapılması.

FİŞ DEĞİŞTİ MASA DEĞİŞMEDİ

Geçen yılın sonuna doğru yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle, Maliye uzmanlarının ek göstergeleri 2.200’den 3.600’e yükseltildi. Dolayısıyla 15 Ocak 2012 tarihinden itibaren onlara da sarı fiş verilmeye başlandı. Fakat yemekhanedemavi fişlilere ayrılan eskimasalarında oturmaya devamediyorlar. Yeni yapılanmayla muhasebat kontrolörleri ve bütçe uzmanları ‘Maliye uzmanı’ adı altında birleştirildi. Amamuhasebat kontrolörü kökenliler eskiden olduğu gibi sarımasalarda oturmaya devamederken, bütçe uzmanı kökenliler sarı fişli bölüme alınmadılar.

‘YA GELİR YA DA KALKARIZ’

Uzmanlar, İdari veMali İşler Dairesi’ne yaptıkları yer değiştirme taleplerinden sonuç alamazken, geçen hafta pazartesi günümavi fişlilerin bölümünde ‘self servis’ uygulaması başlatıldı. Yemeklerinimasaya kendileri getirmeleri istenen uzmanlar daha da büyük tepki gösterince, sarı fişlilere de self servis uygulaması getirileceği belirtildi. Bunun üzerine sarı fişliler, “Bizmasaya otururuz, önümüze yemek gelirse yeriz, gelmezse yemeden kalkarız” diyerek rest çektiler.

‘ORDUDA BİLE KALDIRILIYOR’

“Orduevlerinde bile generalmasasının kaldırılması, rütbe ayrımının sona erdirilmesi tartışılırken, Maliye’de yeni kastlar oluşturuluyor” eleştirisinde bulunan uzmanlar, daire başkanı ve üzerindeki yöneticilerin ayrı bir bölüme alınmasına itirazları olmadığını, ancak geri kalan sarı fişliler ilemavi fişliler arasındaki farklı uygulamanın kaldırılmasını istedi.

FİİLİ DURUM OLUŞTURDULAR

Tepkiler üzerine self servis uygulamasında iki tarafta da geri adımatıldı. Ancak uzmanların sarı fişlilere ayrılan bölümde yemek yeme talepleri kabul edilmedi. Fakat bazı uzmanlar fiili durum yaratarak yemeklerini bu bölümde yemeye başladı. Sözlü olarak haklarında işlem yapılacağı uyarısı yapılan uzmanlar, yazılı bildirimde bulunulması halinde konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirdi.Maliye uzmanları taleplerini son çare olarak MaliyeMüsteşarı Naci Ağbal’a iletme kararı aldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem