Rusya'nın tazminat talebine Türkiye'den jet yanıt!

Rusya Dışişleri Başkanı Yardımcısı Alexei Meshkov, Türk hava sahasını ihlal edince düşürülen Rus uçağı için kendilerine tazminat ödemesi gerektiğini savundu.   Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Türk-Rus ilişkileri gerilmiş

Rusya'nın tazminat talebine Türkiye'den jet yanıt!
Rusya Dışişleri Başkanı Yardımcısı Alexei Meshkov, Türk hava sahasını ihlal edince düşürülen Rus uçağı için kendilerine tazminat ödemesi gerektiğini savundu.
 
Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Türk-Rus ilişkileri gerilmişti. Olayın ardından Rusya tarafından yeni bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Başkanı Yardımcısı Alexei Meshkov, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Türk hava sahasını ihlal eden ve düşürülen Rus uçağı için tazminat ödemesi gerektiğini söyledi. Rus Bakan Yardımcısı, Türkiye’nin gelecekte benzer bir olayın yaşanmaması için de garanti vermesi gerektiğini belirtti.
 
TÜRKİYE'DEN JET YANIT!
 
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bilgiç yaptığı açıklamada "Rus tarafının istediği unsurların karşılanması mümkün değil. Rusya hava sahamızı ihlal etmemeyi garanti ederse bir daha böyle bir hadiseyle karşılaşmaz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem