Rusya'dan Türkiye'ye sıcak teklif

 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’nın Türkiye ile Rusya arasında sorunların çözülmesi için doğrudan diyalog kurulması için destek vermeye hazır olduğunu söyledi. Ria Novosti’de yer alan habere göre, Lavrov, "Biz Ankara ve Şam arasında doğruda

Rusya'dan Türkiye'ye sıcak teklif

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’nın Türkiye ile Rusya arasında sorunların çözülmesi için doğrudan diyalog kurulması için destek vermeye hazır olduğunu söyledi.
 
Ria Novosti’de yer alan habere göre, Lavrov, "Biz Ankara ve Şam arasında doğrudan diyalog kurulmasını önerdik. Ne yazık ki bu teklifimiz henüz gerçekleşmedi, ancak hala geçerli. Eğer böyle bir mekanizmanın oluşturulması için bizim yardımımıza ihtiyaç duyulursa biz bunun hayata geçirilmesi için hazırız" dedi.
 
Lavrov, Rusya’nın Türkiye’nin Suriye sınırına yerleştirmeyi planladığı Patriot füzeleri ile ilgili kaygılarını anladığını belirterek, bunun bölgede çatışmalara neden olabilecek provokasyon yaratmasına karşı da uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem