Rusya,Çin’in çözüm sürecine girmesi gerekir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Kayseri Valiliği'ni ziyaretinin ardından gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili olarak "Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak" diyen Gül, "Kimse Suriye’de kan dökümesini istemez. Sorunun di

Rusya,Çin’in çözüm sürecine girmesi gerekir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Kayseri Valiliği'ni ziyaretinin ardından gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili olarak "Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak" diyen Gül, "Kimse Suriye’de kan dökümesini istemez. Sorunun diplomatik yoldan çözülmesi gerekir. Rusya ve Çin’in çözüm sürecine girmeleri gerekir "ifadelerini kullandı.

Suriye'deki çatışmalarla ilgili olarak "Balistik füzeleri kendi halkı için kullanan bir hükümet var. Suriye'de çeşitli dinsel ve mezhepsel farklılıklara saygılı bir yönetimin kurulmasını arzu ediyoruz" diyen Gül, "Umarız ki bu durum Suriye'yi daha fazla tüketmez. Biz bu işin bitmesini ve bölgede yeni bir düzenin kurulmasını istiyoruz " şeklide konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem