Rusya uçağı düştü 200 üzerinde ölü

Mısır Başbakanlık ofisi Mısır'dan Rusya'ya giden ve 224 kişiyi taşıyan yolcu uçağının Sina Yarımadası'nda düştüğünü açıkladı. Aancak Mısır havayolu yetkilileri  ise uçağın Türk hava kontrol yetkilileri ile temas kurduğunu duyurdu. Rusya'ya giden uçakla i

Rusya uçağı düştü 200 üzerinde ölü

Mısır Başbakanlık ofisi Mısır'dan Rusya'ya giden ve 224 kişiyi taşıyan yolcu uçağının Sina Yarımadası'nda düştüğünü açıkladı. Aancak Mısır havayolu yetkilileri  ise uçağın Türk hava kontrol yetkilileri ile temas kurduğunu duyurdu.

Rusya'ya giden uçakla irtibatın, Şarm El Şeyh kentinden kalkışından kısa süre sonra Sina Yarımadası üzerinde kesildiği belirtildi.

Yetkililer, Kogalymavia Havayolları'na ait Airbus A-321 tipi yolcu uçağında çoğunlukla Rus turistlerin bulunduğunu ve arama çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

'UÇAK, TÜRK HAVA KONTROL YETKİLİLERİ İLE TEMAS KURDU İDDİASI'

Mısır hava trafiği yetkilisi Ayman el Mukaddam, uçağın Türk hava kontrol yetkilileri ile temas kurduğunu açıkladı. Mukaddam, " Rus havayolunun yetkilileri bize, irtibatımızın kesildiği uçağın güvende olduğu ve şu anda Türk hava sahasından geçtiği bilgisini verdi" açıklamasını yaptı. Ancak bu açıklamadan dakikalar sonra Mısır Başbakanlığı, 'uçağın Sina Yarımadası üzerinde düştüğünü' duyurdu.

UÇAKTAN ÇIĞLIK SESLERİ GELİYOR

Sina yarımadasının merkezinde düşen uçaktan insan seslerinin geldiği bildirildi.

Olay yerine giden güvenlik servisi tarafından yapılan açıklamada, "Can kurtaranlar olay yerine vardılar, yolculara ulaşmaya çalışıyorlar. Sesleri duyduktan sonra canlı yolcuları bulmayı ümit ediyoruz" denildi.

Öte yandan, ikiye ayrılan uçaktan 100 kişinin cesedinin bulunduğu belirtildi.

RUSYA’DA 1 KASIM YAS İLAN EDİLDİ

Mısır'da meydana gelen uçak kazasında birçok kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Rusya’da ulusal yas ilan edildi.

Kremlin resmi internet sitesinde yer alan yazılı açıklamada, uçak kazasından dolayı Rusya'da 1 Kasım 2015'in yas günü ilan edildiği belirtildi. 1 Kasım'da ülke genelinde bayraklar yarıya indirilecek, televizyon ve radyo şirketlerine ve diğer kuruluşlara eğlence etkinliklerini ve programlarını durdurmaları teklif edilecek. Aynı zamanda Rusya Federasyonu hükümeti kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine gereken yardımları sağlamak için tüm önlemleri alacak. Bu kararnamenin imzalandığı günden itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi.

ONUR AIR’İN UÇAĞIYDI

Şarm-el Şeyh’ten kalktıktan 23 dakika sonra Sina Çölü’nde düşen Rus Metrojet Havayolları’nın EI-ETJ tescilli uçağının, 9 yıl boyunca Onur Havayolları’nda uçtuğu ortaya çıktı.

Eski adı Kolavia olan Metrojet, 2009 yılında, Onur Havayolları’nın da sahibi olan Cankut Bagana tarafından kuruldu. Havayolu, kuruluşu sırasında iki Airbus A320 tipi uçağı da Onur Air’den kiralamıştı. Rusya’da charter olarak adlandırılan tarifesiz seferler yapan şirket, 2014’te adını ‘Metrojet’ olarak değiştirdi. Halen havayolunun filosunda 5 adet A321 ile iki adet CRJ200 tipi toplam 7 uçak bulunuyor.

Sina Çölü’nde düşen Airbus A321 tipi uçak, 1997 yılında imal edildi. İlk uçuşunu 9 Mayıs 1997’de yaptı. ILFC finansal kiralama şirketine ait olan uçak, 2003 yılında Onur Havayolları tarafından kiralandı. 220 koltuklu A321, TC-OAE tescili ile 2012 yılına kadar uçtu. Daha sonra 663 imalat numarasına sahip uçak Kolavia tarafından kiralandı. Rus tescili EI-ETJ oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler