Rusya Türkiye’de gözlem uçuşu yapacak

Genelkurmay Başkanlığı, Rusya Federasyonunun 01-05 Şubat 2016 tarihleri arasında Türkiye'de bir gözlem uçuşu icra edeceğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, taraf devletler arasında karşılıklı yapılacak gözlem uçuşları ile uygulama

Rusya Türkiye’de gözlem uçuşu yapacak

Genelkurmay Başkanlığı, Rusya Federasyonunun 01-05 Şubat 2016 tarihleri arasında Türkiye'de bir gözlem uçuşu icra edeceğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, taraf devletler arasında karşılıklı yapılacak gözlem uçuşları ile uygulama alanı içinde barış, istikrar ve iş birliğine dayalı güvenliği geliştirmeyi ve güçlendirmeyi, askeri faaliyetlerde açıklık ve şeffaflık sağlanmasını amaçlayan Açık Semalar Antlaşması'na(ASA) Türkiye'nin 1994 yılında taraf olduğu belirtilerek, Antlaşmaya taraf 34 devlet olduğu hatırlatıldı. 2006 yılından itibaren uygulama süreci başlayan Antlaşma kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti'nin Rusya Federasyonu üzerinde her yıl ortalama dört gözlem uçuşu, Rusya Federasyonu'nun ise Türkiye Cumhuriyeti üzerinde her yıl ortalama iki gözlem uçuşu yaptığı vurgulanarak şöyle denildi:

"Bu kapsamda, 2016 yılı ASA planlaması gereği Rusya Federasyonu 01-05 Şubat 2016 tarihleri arasında ülkemizde bir gözlem uçuşu icra edecektir. Rusya Federasyonu ASA gözlem uçağı (AN-30) kullanılarak gerçekleştirilecek olan gözlem uçuşu esnasında, uçakta Rus uzmanların yanı sıra Türk yetkililer de hazır bulunacaktır. Rusya Federasyonu gözlem timi, gözlem uçuşu ve görev sonu çalışmalarının tamamlanmasından sonra 05 Şubat 2016 tarihinde ülkemizden ayrılacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem