Rusya ile Türkiye görüşmesi sonrası ilk açıklama!

Rus mevkidaşıyla görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, her iki tarafın da gerilimi tırmandırmayı istemediğini, farklılıkları gidererek ilişkileri düzeltme arzusunda olduğunu belirtti.   Belgrad'daki AGİT zirvesinde Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Rus m

Rusya ile Türkiye görüşmesi sonrası ilk açıklama!
Rus mevkidaşıyla görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, her iki tarafın da gerilimi tırmandırmayı istemediğini, farklılıkları gidererek ilişkileri düzeltme arzusunda olduğunu belirtti.
 
Belgrad'daki AGİT zirvesinde Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Lavrov görüşmesi sona erdi. 
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'la yaptığı görüşmenin ardından "İki Dışişleri Bakanlığının olgunluğuna yakışır bir şekilde görüşme tamamlandı. Olayın sıcaklığı sürüyor. Üzüntümüzü dile getirdik. Hayatını kaybeden Rus pilot için başsağlığı diledik. Farklı görüşler olması normal, açıklıkla konuştuk. Diyalog kanallarının açık olması açısından önemli. Eminim duygusallık geçtikten sonra aklıselim kazanır. İlk görüşmelerde sorunlar aşıldı demek gerçekçi olmaz. İki taraf da gerginliği tırmandırmak istemiyor. Sabırla ilişkilerin düzelmesini bekliyoruz ama ömür boyu da böyle gitmeyeceğini bilmemiz lazım" açıklamasını yaptı. 
 
RUS KANADINDA AÇIKLAMA
 
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Belgrad'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardında "Türk tarafında yeni bir şey duymadık" açıklamasını yaptı.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem