Rusya ile terör imzaları atılıyor

ABD ile daha önce yapılan anlaşma terörle mücadelede önemli sonuçlar verdi.ANLAŞMA ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİNDETürkiye'ye gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Putin ile Başbakan Erdoğan'ın görüşmesinde, mali istihbarat konusunda anlaşma sağlanacak. Mali Suçlar

Rusya ile terör imzaları atılıyor

ABD ile daha önce yapılan anlaşma terörle mücadelede önemli sonuçlar verdi.

ANLAŞMA ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİNDE

Türkiye'ye gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Putin ile Başbakan Erdoğan'ın görüşmesinde, mali istihbarat konusunda anlaşma sağlanacak. Mali Suçları Araştırma Kurulu MASAK ile Rus Mali İstihbarat Teşkilatı arasında imzalanacak mutabakat zaptıyla iki ülke, terörün finansmanı ve kara para ile mücadelede bundan böyle işbirliği yapacak.

İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ BİLGİ PAYLAŞACAK

Anlaşma, suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansman kaynaklarına ilişkin bilgi değişimini öngörüyor. Terör uzmanları anlaşmanın psikolojik boyutunun önemli olduğuna dikkat çekiyor. Anlaşmayla Rus istihbarat birimleri terör örgütü PKK'nın gizli hesaplarına ilişkin sorumluluk hissedecekler.

SIRADA AB ÜLKELERİYLE ANLAŞMA VAR

Türkiye, Rusya ile anlaşmanın yürürlüğe girmesinin ardından bir sonraki adım olarak Avrupa Birliği ülkelerinin tamamıyla Kara Para Aklama ve Terörizmin Finansmanıyla ilgili İstihbarat İşbirliği'ne dair mutabakat muhtırası imzalamayı hedefliyor.

Terör örgütüne giden para kaynaklarının ortaya çıkarılması konusunda MASAK'ın yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü de konuya özel önem veriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem