Rüşveti A4 kağıdına sarmışlar!

Antalya merkezli olarak İzmir'in de aralarında bulunduğu dört kentte belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla 17'si tutuklu 105 sanığın yargılandığı davada, 16 tutuklu sanık tahliye edildi.İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 17 tutukl

Rüşveti A4 kağıdına sarmışlar!

Antalya merkezli olarak İzmir'in de aralarında bulunduğu dört kentte belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla 17'si tutuklu 105 sanığın yargılandığı davada, 16 tutuklu sanık tahliye edildi.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 17 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan bazıları ve avukatlar katıldı.

Suç örgütünün elebaşı olduğu iddia edilen sanık Abdülaziz Yıldız, şirketi ve şahsı adına yapılan suçlamaların tümünü reddettiğini söyledi.

Şirketinin hizmetleri dolayısıyla pek çok kurum tarafından takdir belgesiyle ödüllendirildiğini anlatan Yıldız, ''İhaleye fesat karıştırma suçunu işlemedim, işlemem de söz konusu olamaz. Aldığımız ihalelerin tümü maliyetinin çok altındadır'' diye konuştu.

Rüşvet verdiği ve rüşvete aracılık ettiği yönündeki suçlamaları da reddeden Yıldız, şirketin SGK borcu için bir arkadaşından aldığı paranın rüşvet bedeli olarak iddianameye yansıtıldığını öne sürdü.

Yıldız, 80 bin lirayı A4 kağıdına sararak Manavgat Belediyesine rüşvet olarak götürdüğü iddiasına ilişkin, o kadar paranın A4 kağıdına sarılmasının mümkün olmayacağını, söz konusu paranın şirketine çıkarılan 5 bin liralık borç olduğunu ve paranın belediyeye yatırıldığını söyledi.

Yıldız, ''Eğer tüm bu suçları işlemiş olsaydım şirketimin çok daha yüksek bir yerde olması gerekirdi. Şirketim şu an alınan kredileri ödeyemez durumdadır. Bu nedenle benim ve personelimin aklanmasını istiyorum'' dedi.

Diğer tutuklu sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe ile Dursun Ahmet Yiğit, Metin Dalyan, Mustafa Can Deniz, Naim Şahin, Mustafa Kemal Açıkalın, Tarık Yıldız, Ahmet Gündeşlioğlu, Arif Kuş, Fatih Hami Kara, Ahmet Arı, Hasan Tahsin Mutlu, Cumhur Ünver, Cavit Tetik ve Sibel Taş'ın tahliyesine karar verdi.

Abdülaziz Yıldız'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Tahliye kararının ardından tutuklu yakınları duruşma salonu dışında birbirlerine sarılıp, sevinç gözyaşı döktü.

Antalya, İzmir, Ankara ve Adana'daki bazı belediyelerin ihalelerine fesat karıştırdığı ileri sürülen çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik geçen yıl haziran ayında yapılan operasyon kapsamında aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 105 kişi hakkında dava açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler