Rüşvet ve yolsuzluk operasyounda son durum

Büyük Rüşvet operasyonunda gözaltına alınanlardan İçişleri Bakanı Güler'in oğlu Barış, Bakan Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Reza Zarrab ve Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da aralarında olduğu 14 kişi tutuklandı.Savcılık sorguları tamamlanan v

Rüşvet ve yolsuzluk operasyounda son durum

Büyük Rüşvet operasyonunda gözaltına alınanlardan İçişleri Bakanı Güler'in oğlu Barış, Bakan Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Reza Zarrab ve Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da aralarında olduğu 14 kişi tutuklandı.

Savcılık sorguları tamamlanan ve mahkemeye sevk edilen 21 kişilik diğer grup için de karar çıktı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de araların bulunduğu 19 kişi serbest bırakılırken, 2 kişi tutuklandı.

Böylece 5. gününe giren ve 89 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada; 24 kişi tutuklandı; 65 kişi serbest bırakıldı.

"17 Aralık" operasyonu soruşturması kapsamında tutuklanan 16 kişi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndan çıkarılarak cezaevine gönderildi.

71 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Aralarında Ali Ağaoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve üç bakanın oğlunun da bulunduğu 71 kişi dün, sorgulanmak üzere Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişti.

ADLİ KONTROL

Savcılık sorgusunun ardından 22 kişi serbest bırakıldı. Ağaoğlu'nun da aralarında olduğu 4 şüpheli hakkında yurtdışına çıkış yasağı konuldu.


İŞTE TUTUKLANMA SEBEPLERİ

Barış Güler, "Rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek",

Kaan Çağlayan, "Rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek",

Reza Zarrab, "Rüşvet vermek ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak",

Süleyman Arslan ise "Rüşvet almak" gerekçesiyle tutuklandı.

KARA PARA, KAÇAK ALTIN VE RÜŞVETTEN TUTUKLAMA

Reza Zarrab, Barış Güler, Kaan Çağlayan ve Süleyman Aslan’ın da arasında bulunduğu 21 kişinin ifadelerini Cumhuriyet Savcısı Celal Kara ile soruşturmaya sonradan dahil edilen savcılar Ekrem Aydıner ve Mustafa Erol aldı. Savcılar oybirliğiyle Reza Zarrab, Barış Güler, Kaan Çağlayan ve Süleyman Aslan da dahil 14 kişiyi altın kaçakçılığı, karapara aklama, rüşvet suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderdi. İçişleri Bakanı Güler'in oğlu Barış, Bakan Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Reza Zarrab ve Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da aralarında olduğu 14 kişi ise tutuklandı.7 kişi ise savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı.


BAKAN BAYRAKTAR'IN OĞLU SERBEST

Gruplar halinde şüphelilerin ifadesine başvuran mahkeme, ilk kararını saat 01.00 sıralarında verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi serbest bırakıldı.

'ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar adliye çıkışında gazetecilerin soruları üzerine, "Hiçbir şey anlamadık. İtikatlı insanlarız biz zaten. Adalete güveniyoruz. Allah yardımcımız olsun" dedi.

16 TUTUKLAMA

İkinci karar ise saat 07.00 sıralarında geldi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve işadamı Rıza Sarraf'ın da aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklandı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise serbest bırakıldı. Demir çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlamadı. Adliyenin önünde bekleyen bir grup ise Demir'i tezahüratlarla karşıladı.

MAHKEMEDE RAHATSIZLANDI

Öte yandan mahkemedeki sorgusu devam edenlerden biri rahatsızlandı. İlk müdahalesi adliyede yapılan şüpheli ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem