Rüşvet iddiasına Bakanlık’tan açıklama

Sağlık Bakanlığı medyada yer alan haberler üzerine, Oktay Ferşat ve Ali Yüksel isimli şahıslar ile Bakanlık arasında hiçbir sözleşme yapılmadığını, konuyla ilgili yer alan haberlerin bütünüyle gerçek dışı ve iftiradan ibaret olduğunu bildirdi. Sağlık Baka

Rüşvet iddiasına Bakanlık’tan açıklama

Sağlık Bakanlığı medyada yer alan haberler üzerine, Oktay Ferşat ve Ali Yüksel isimli şahıslar ile Bakanlık arasında hiçbir sözleşme yapılmadığını, konuyla ilgili yer alan haberlerin bütünüyle gerçek dışı ve iftiradan ibaret olduğunu bildirdi.
 
Sağlık Bakanlığı bugün bir gazetede yer alan habere ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Söz konusu haberin incelendiğinde gerçeğe aykırı ve doğruluğu araştırılmadan yayımlandığının altı çizilen açıklamada, "Haberde adı geçen Oktay Ferşat ve Ali Yüksel isimli şahıslar ile Bakanlığımız arasında hiçbir sözleşme yapılmamıştır" denildi.
 
"HABERDEKİ ŞİRKET VE ŞAHISLARIN MENFAAT TEMİN ETME GİRİŞİMİNDE BULUNDUKLARI ORTAYA ÇIKMIŞTIR"
 
Haberde yer alan acil sağlık istasyonlarının bağış yapmak isteyen gönüllüler tarafından, Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu kriterlere uygun olarak, kamu kaynağı kullanmadan tamamen bağışçılar tarafından yapıldığı ve Sağlık Bakanlığı'na hibe edildiği belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi:
 
"Adı geçen kişi ve şirketlerin Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kriterlere ve ilgili mevzuata uymadan söz konusu acil sağlık istasyonlarını yaptıkları tespit edilmiştir. Bu sebepten dolayı Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kriterlere uymadan yapılan bu istasyonlar, hibe olarak da Bakanlığımızca kabul edilmemiştir.
 
Bakanlığımız tarafından yapılan araştırmalar neticesinde söz konusu haberde adı geçen şirket ve şahısların, bağış yapmak isteyen gönüllüleri yanılttıkları ve insanların iyi niyetlerini suistimal ederek menfaat temin etme girişiminde bulundukları ortaya çıkmıştır. Bu nedenle ilgili kişiler hakkında yasal süreçler başlatılmıştır."
Haberde adı geçen, "Bakanlığın ikinci adamı" ifadesiyle takdim edilen kişinin, olay ve "rüşvet" iddialarının tamamıyla kurgudan ibaret olduğu kaydedilen açıklamada, "Söz konusu haber bir bütün olarak incelendiğinde haksız talepleri Bakanlığımız tarafından karşılanmayan kişilerin çirkin iftiralarından ibaret olduğu anlaşılacaktır" ifadeleri kullanıldı.
 
Açıklamada, Bakanlık tarafından 112 istasyon binası yapımıyla ilgili olarak, herhangi bir ihale yapılmadığı, sözleşme imzalanmadığı ve herhangi bir kamu kaynağının da kullanılmadığı aktarıldı. Ayrıca açıklamada, söz konusu gazetede yer alan haberin bütünüyle gerçek dışı ve iftiralardan ibaret olduğunun altı çizildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem