Ruslardan önemli iddia

Rusya Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada Moskova saati ile 10.16'da (TSİ 09:16) Akdeniz'de 2 balistik füzenin Rusya'daki uyarı sistemince tespit edildiğini açıkladı.Rus bakanlığına dayandırılan habere göre denizin ortasından, Doğu Akdeniz'e doğru iki f

Ruslardan önemli iddia

Rusya Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada Moskova saati ile 10.16'da (TSİ 09:16) Akdeniz'de 2 balistik füzenin Rusya'daki uyarı sistemince tespit edildiğini açıkladı.

Rus bakanlığına dayandırılan habere göre denizin ortasından, Doğu Akdeniz'e doğru iki füzenin ateşlendiğinin Rus radarları tarafından tespit edildiği vurgulandı.

'FÜZELER DENİZE DÜŞTÜ'

Haberde bazı kaynakların füzelerin tekrar denize düştüğünü açıkladığı belirtilirken Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Putin'e gelişmelerle ilgili bilgi verdiği vurgulandı.

ABD: ‘BİZ ATMADIK’

CBS’e konuşan bir ABD’li yetkili ise “Akdeniz’de herhangi bir Amerikan gemisinden ya da uçağından füze ateşlenmedi” dedi.

İSRAİL, ŞAM VE LÜBNAN: 'ELİMİZDE BÖYLE BİR BİLGİ YOK'

Rusya'nın Şam Büyükelçiliği: "Şam'da patlama meydana gelmedi. Füze saldırısı düzenlendiğine dair bir işaret yok" açıklaması yaparken, İsrail ordusu da ellerinde böyle bir bilginin yer almadığını duyurdu.

İsrail'in Haaretz gazetesi İsrail Ordusu'nu kaynak göstererek verdiği haberde; ordu yetkililerinin Rusya'nın açıkladığı gibi 'Doğu Akdeniz'de balistik hareket' olduğuna dair bir bilgileri bulunmadığını açıkladığını duyurdu. Rus yetkililer, Reuters'a açıklama yapmaktan kaçındı.

Lübnan Al Manar kanalı Suriye güvenlik kaynaklarına dayanarak verdiği haberde Suriye erken uyarı sistemlerinin her hangi bir füze hareketliliği tespit etmediğini açıkladığını duyurdu.

Rusya, ABD'yi Akdeniz'e savaş gemileri gönderdiği için eleştiriyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem